Un bărbat din Iași cu o alcoolemie de 9 la mie a murit înghețatDe Crăciun, un bărbat din județul Iași a murit din cauza expunerii la frig, pe fondul unui consum masiv de alcool. Medicii care au încercat să-l salveze au constat uluiți că acesta avea o alcoolemie de 9 la mie.

Cazul a fost confirmat pentru Ziarul de Iași de dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/ SMURD Iaşi, care a spus că multe cazuri pentru care s-a intervenit în timpul sărbătorilor de Crăciun au fost din cauza alcoolului.

„Cel mai grav caz a fost al unui bărbat de 54 de ani, din localitatea Româneşti, adus de Ambulanţă de acasă, în comă, cu alcoolemie cu nivel foarte crescut, respectiv de 900 de miligrame la decilitru (9 grame la mie – n.r.) şi o temperatură centrală de 24,9 grade. Deci o hipotermie severă, comă etanolică, a instalat stop la câteva minute de la ajungerea în UPU. A fost resuscitat timp îndelungat, dar din păcate nu a răspuns. Este un caz pe care din păcate îl va analiza mai departe Medicina Legală”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

Editor : D.C.Citește mai mult..