CBS News, informație de ultim moment: Comandanţii ruşi au primit ordinele de atac pentru invadarea Ucrainei

[ad_1]

Informație de ultimă oră! Comandanţii ruşi ar fi primit ordinele de atac pentru invadarea Ucrainei. În acest moment, ar face planurile specifice cu privire la felul în care vor proceda, arată informaţii obţinute de serviciile americane, potrivit CBS News.


In articol:


Informaţiile obţinute arată că “ei fac tot ce ar face comandanţii americani dacă primesc ordin pentru a merge înainte”, a afirmat David Martin, corespondent CBS News.

După săptămâni de avertismente că invadarea Ucrainei de către Rusia este iminentă, preşedintele american Joe Biden le-a spus jurnaliştilor, vineri, că este convins că Vladimir Putin a decis invadarea Ucrainei şi că Statele Unite cred că atacul va avea loc zilele următoare.

MAE recomandă românilor evitarea călătoriilor în Ucraina

Alerta de călătorie în Ucraina a fost actualizată dumincă de MAE. Situația de securitate din această țară continuă să se deterioreze accelerat și există riscul tot mai iminent al unei invazii a Rusiei.

Citeste si: Joe Biden este pregătit de o întâlnire cu Putin „în orice moment, indiferent de format” pentru a evita un posibil război

Cetățenii români din Ucraina,  inclusiv reprezentanții mass-media, sunt rugați să fie vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure, să-și ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.

Este recomandat ca cetățenii români care se află pe teritoriul Ucrainei să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina la misiunea diplomatică de la Kiev sau la oficiile consulare din Ucraina. Aceștia pot folosi site-ul  https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza. 

Joe Biden este pregătit de o întâlnire cu Putin

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, este pregătit să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin ”în orice moment şi indiferent de format, dacă acest lucru permite evitarea unui război” în Ucraina, a precizat duminică secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care a adăugat că toate indiciile arată că Rusia este „pe punctul de a invada” Ucraina, confrom AFP.

Citeste si: Macron și Putin, discuție de aproape două ore. „Ultima încercare” de a opri posibila invazie a Ucrainei

Joe Biden a convocat duminică consiliu de urgență la Casa Albă. Şeful diplomaţiei americane, care a susținut astăzi, 20 februarie 2022, mai multe interviuri pentru marile posturi de televiziune americane, a reafirmat de asemenea că este încă posibilă calea diplomatică,  „până când tancurile sunt cu adevărat puse în mişcare şi avioanele ridicate în aer”.

Citeste si: VIDEO| MAE recomandă românilor evitarea călătoriilor în Ucraina :,,Situația de securitate se menține tensionată și fluidă”

[ad_2]

Citește mai mult..