Scenă umilitoare pentru ambasadorul Belarusului în Ucraina: a primit la graniță o pungă cu „30 de arginți”Ambasadorul Belarusului în Ucraina, Igor Sokol, a avut parte de o scenă umilitoare în momentul în care se pregătea să părăsească Ucraina și să treacă granița spre Republica Moldova. Un polițist de frontieră i-a înmânat o punguță cu „30 de arginți”, aluzie la personajul biblic Iuda, care l-a trădat pe Isus, într-un gest simbolic de protest pentru susținerea pe care Minskul a oferit-o Rusiei în invazia din Ucraina.

Cel care i-a aruncat „cu dispreț” punguța este chiar șeful grănicerilor ucraineni, Serhii Deineko, potrivit deschide. md. El i-a cerut ambasadorului să-i transmită „arginții” omologului său din Belarus, Anatoli Lapp, șeful Comitetului Frontierei de Stat al Republicii Belarus.

„Pentru lovitura pe la spate dată Ucrainei, puteți să i le dați șefului Comitetului de Frontieră de Stat al Republicii Belarus, general-locotenent A.P. Lapp”, i-a spus diplomatului Serhii Deineko, șeful grănicerilor ucraineni.

Ambasadorul belarus, luat evident prin surprindere, a refuzat să ia punguța.

„Acesta este un ordin”, îi spune Deineko.

 „O fi un ordin pentru tine, dar nu și pentru mine”, a replicat ambasadorul, care s-a întors și a plecat indignat. Ulterior, el a declarat pentru presa de stat din Belarus că un astfel de comportament este „în afara legii”.

Imaginile, postate chiar de serviciul de grăniceri al Ucrainei, au devenit virale pe rețelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..