Autoritățile ucrainene susțin că soldații lui Putin ar fi înființat un târg unde vând lucrurile furate de la civili

[ad_1]

Potrivit Serviciului de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării, soldații din armata rusă ar fi deschis, într-un oraș din Belarus, un bazar unde vând obiecte furate în timpul invaziei din casele ucrainenilor.


In articol:


În orașul Naroulia din Belarus armata lui Vladimir Putin au înființat un târg, unde pun la vânzare obiectele furate din casele ucrainenilor în timpul invaziei începute în data de 24 februarie 2022.

Rușii vând bunurile furate din Ucraina într-o piață improvizată în Belarus

Autoritățile din Ucraina susțin că trupele ruse ar pune la vânzare mașini de spălat rufe și vase, frigidere, bijuterii, autoturisme, biciclete, motociclete, vase, covoare, opere de artă, jucării, produse cosmetice. 
„Adică tot ceea ce au obținut prin jefuirea civililor din Ucraina”, informează autoritățile ucrainene.

Citeste si: Fostul procuror, Carla Del Ponte, cere un mandat de arestare internațional pe numele lui Vladimir Putin

În cele 38 de zile de război, în mass-media au fost publicate mai multe informații și înregistrări video cu soldații ruși care au jefuit magazine sau locuințe din orașele ucrainene pe care le-au atacat, în timp
ce civilii se adăposteau din calea bombardamentelor. 

Război în Ucraina, ziua 38. Atacurile ruşilor în regiunea Dnipropetrovsk au întrerupt traficul feroviar şi au cauzat un incendiu

Atacurile trupelor militare ruse în regiunea Dnipropetrovsk au oprit traficul feroviar şi au cauzat un incendiu, a declarat sâmbătă, şeful administraţiei militare regionale, potrivit CNN.

Citeste si: Zelenski susține că soldații lui Putin ar pune mine lângă cadavrele victimelor pentru a-i răni pe salvatorii ucraineni

“O rachetă a lovit calea ferată. Şinele şi liniile electrice sunt avariate grav. Au explodat vagoane. Traficul feroviar este suspendat. Salvatorii sting focul”, a anunțat Reznicenko.

Acesta a main precizat că în atacul cu rachetă nu a decedat nici un ucrainean. Din păcate, încă un atac al rușilor a vizat o zonă deschisă, cauzând astfel un incendiu major. O persoană a fost rănită.

Turcia se oferă să evacueze cu vaporul civilii blocați în orașul-port Mariupol

Turcia a anunțat că se oferă să evacueze cu vaporul civilii ucraineni blocați în orașul asediat Mariupol, potrivit declarației ministrul Apărării din această țară, notată de jurnaliștii de la CNN.

Citeste si: Un jurnalist ucrainean a fost găsit mort lângă Kiev. Bărbatul era așteptat acasă de soția sa și cei patru copii

„Putem oferi nave pentru evacuările din Mariupol, în special în ceea ce privește civilii, persoanele rănite și cetățenii turci și cetățeni din alte națiuni”, a declarat ministrul turc Hulusi Akar în fața reporterilor.

Citeste si: Papa Francisc se gândește la o deplasare la Kiev: „Da, este în discuție”

[ad_2]

Citește mai mult..