Militarii români, chemați să neutralizeze un proiectil exploziv lansat către Delta Dunării, pe plaja din Sfântul Gheorghe

[ad_1]

O echipă de militari EOD (specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag execută marți, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântul Gheorghe din județul Tulcea, pentru a interveni asupra unei lovituri de aruncător de grenade, semnalată de o persoană civilă în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

ACTUALIZARE 21:35 După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucție cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă și fără focos activ. 


Știrea inițială:

După apelul primit la numărul unic pentru urgențe 112, specialiști ai Poliției, IGSU și Poliției de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciții).

Conform procedurilor pentru astfel de situații, a fost restricționată zona de plajă și a fost solicitată intervenția militarilor specializați în intervenții EOD din cadrul Forțelor Navale Române.

Ca urmare, o echipă de infanteriști marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15:00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcațiuni rapide, pe Brațul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea proiectilului.

La acest moment, echipa este încă în deplasare către locație. Vom reveni cu detalii după finalizarea operațiunii.

Editor : Liviu Cojan

[ad_2]

Citește mai mult..