7 din 10 companii din România le oferă angajaților bonusuri de Paște. Doar 13% dintre firme mai dau coșuri cu produse specifice

[ad_1]

7 din 10 companii din România le oferă angajaților bonusuri de Paște. Banii și tichetele-cadou sunt printre cele mai folosite recompense. Doar 13% dintre firme mai dau coșuri cu produse specifice perioadei.

7 din 10 companii de la noi oferă angajaților, cu ocazia Paștelui, diverse beneficii salariale, fie că vorbim despre sume de bani sau vouchere cadou. Asta arată datele unui studiu realizat pe un eșantion de 175 de companii.

Cei mai mulți își vor recompensa angajații cu până la 200 de lei. 27% vor acorda între 200 și 400 de lei, iar 15% vor da fiecărui salariat peste 800 de lei.

– 2.000 de lei, 1.000 de lei. Mai avem în pachet asigurări medicale, abonamente la sală, în cazul meu, mașina de la firmă.

– Posibil sa fie un cadou.

Reporter: Ce ar fi mai tentant pentru tine?

– Cu siguranță o sumă de bani. pentru că îmi pot alege eu ce îmi doresc.

– Spitalul nu oferă. Lucrez și în privat și în privat, da, am primit. 300 de lei.

– Bonusul din vânzări. E perioada cadourilor și este mult mai mare.

Mai nou, angajatorii au renunțat la coșurile cu produse tradiționale în favoarea banilor.

Bogdan Badea, expert în resurse umane: Este o ușoară scădere, dacă e să comparăm cu Crăciunul 2021, avem undeva la 8% dintre angajatori mai puțini care oferă beneficii anul acesta. E mai scump să oferi beneficii în bani în România, decât să te duci către un coș, o petrecere care e deductibila fiscal 100%.

Daniela Gavrilă: Avem 150 angajați. Oferim o primă în bani în sumă netă de 300 lei. Contextul este unul foarte complicat. Am luat încă de la început în calcul aceste cheltuieli.

O altă metodă de recompensare a angajaților este acordarea de zile libere suplimentare sau petreceri cu echipa.

Editor : Liviu Cojan

[ad_2]

Citește mai mult..