Rusia respinge planul de pace propus de Italia. Ce vrea, de fapt, Putin

[ad_1]

Rusia a respins cu dispreţ un plan italian de pace în Ucraina propus de către Italia şi vrea, estimează unii analişti, să-şi consolideze cuceririle teritoriale în estul şi sudul Ucranei înantea oricărei soluţii negociate a conflictului, relatează AFP.


In articol:


Rusia a respins „cu dispreţ” un plan italian de pace în Ucraina propus de către Italia, relatează AFP.

După cum estimează unii analişti, Rusia vrea să-şi consolideze cuceririle teritoriale în estul şi sudul Ucranei înantea oricărei soluţii negociate a conflictului.

Citeste si: Un avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți

Acest plan de pace italian prevedea un armistiţiu- garantat de ONU, o retragere a trupelor, aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană (UE) şi nu la NATO şi o autonomie în Donbas şi Crimeea
, care să rămână în continuare sub suveranitate ucraineană, informează News.ro.

Planul de pace propus de Italia, respins de Putin

Potrivit ministrului italian de externe Luigi Di Maio, Italia a prezentat la ONU un plan pentru „facilitarea dialogului etapizat” între Rusia şi Ucraina. 

Planul propus cuprinde patru faze, începând cu o încetare a focului sub monitorizare ONU şi continuând cu un acord asupra statutului Ucrainei în relaţia cu NATO şi Uniunea Europeană.

Citeste si: Vladimir Putin nu ia în calcul stoparea războiului

Următorul pas ar fi fost soluţionarea chestiunilor teritoriale, inclusiv cele care privesc peninsula Crimeea şi Donbasul, ajungând în final la un nou acord de securitate în Europa.

Serviciile secrete din Ucraina: Putin are planuri de restaurare a imperiului rus

Serviciile de informaţii ucrainene estimează că războiul cu Rusia s-ar putea prelungi cel puţin până la sfârşitul anului, întrucât preşedintele rus Vladimir Putin nu este dispus să renunţe la planurile sale de cucerire şi acceptă o confruntare prelungită cu Ucraina.

”Putin nu renunţă la planurile sale, acest război se va prelungi”,  a declarat vineri în faţa presei Vadim Skibiţki, responsabil al  serviciului ucrainean de informaţii militare. Potrivit acestui, Vladimir Putin nu a vrut să-i asculte pe cei care au încercat să-l descurajeze să pornească războiul şi acum nu-i ascultă nici pe cei care doresc oprirea acestui război.

Citeste si:  Serghei Lavrov acuză Occidentul că duce un „război total” împotriva Rusiei

Şi comentatori occidentali au avertizat anterior că  Rusia se pregăteşte pentru un război prelungit, aceştia evocând un posibil ”război de uzură”.

”Putin nu are încredere în nimeni, nu ascultă pe nimeni. Are propriile planuri de restaurare a imperiului rus. Planul său este să guverneze Rusia până la moartea lui, a exclus un scenariu despre un succesor”, a adăugat responsabilul ucrainean citat.

Citeste si:  Zelenski, anunț despre o discuție cu Putin. „Ne vrem vieţile înapoi”

Potrivit acestuia, planul militar al Rusiei pe termen scurt este să încercuiască armata ucraineană în Donbas şi să ajungă la frontierele administrative ale acestei regiuni ucrainene ce cuprinde provinciile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

 

 

 

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..