Elena Udrea a fost predată de bulgari în vama Giurgiu și a fost adusă la penitenciarul TârgșorElena Udrea a fost predată joi de autoritățile bulgare în vama Giurgiu-Ruse, iar de aici, aceasta a fost transferată la penitenciarul Târgșor, unde are de ispășit o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a fost predată autorităților chiar în punctul de frontieră de la Giurgiu. Aceasta a ajuns aici la ora 15:40 și a stat aproximativ 30 de minute pentru îndeplinirea formalităților de extrădare. Ea a fost coborâtă din mașina autorităților bulgare, iar polițiștii români au tras duba albă chiar în dreptul ușii acesteia, pentru ca Udrea să fie văzută cât mai puțin. Ulterior, ea a fost percheziționată și a semnat mai multe documente.

Agenții de penitenciar au protejat-o pe Udrea, deoarece nu a mai fost urcată în duba cu numerele Administrației Naționale a Penitenciarelor, ci în cea care a fost poziționată strategic. Așadar, Udrea a plecat în mașina cu draperiile trase, iar pe drum fost mutată în celălalt autovehicul.

După un drum de 3 ore, ea a ajuns la penitenciarul de femei din Ploiești. Elena Udrea va sta 21 de zile în carantină, după care va fi mutată alături de alte deținute.

ACTUALIZARE 18:53 Dubița care o transportă pe Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Târgșor, de lângă Ploiești, un penitenciar destinat femeilor.


Știre inițială:

Fostul ministrul Elena Udrea va fi încarcerată la Penitenciarul Târgșorul Nou de lângă Ploiești, fiind o închisoare dedicată femeilor. Timp de 21 de zile ea va rămâne în carantină, iar apoi o să fie închisă alături de celelalte deținute.

 

În 10 iunie, Curtea de Apel de la Sofia a decis că Elena Udrea poate fi extrădată în România.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

A fost condamnată din nou, dar plecase din țară înainte ca instanța să dea sentința. A fost găsită în Bulgaria, iar autoritățile române au făcut cerere de extrădare.

Elena Udrea a încercat să obțină suspendarea mandatului european de arestare la CEDO, însă Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat solicitarea.

Udrea a invocat în sprijinul cererii sale mai multe articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, arătând în special că urmează să fie închisă în condiţii necorespunzătoare, din cauza supraaglomerării penitenciarelor din România. Ea a afirmat şi că a primit ameninţări cu moartea în timp ce se afla în arest preventiv. De asemenea, a susţinut că a fost condamnată de o instanţă constituită nelegal, care nu a fost independentă şi imparţială, a mai reţinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistraţii europeni, care „au decis să respingă aplicarea măsurii provizorii”, a comunicat CEDO, fără a-şi motiva decizia.

Editor : R.K.Citește mai mult..