Polițiștii de frontieră din Maramureș au fost amenințați după ce au oprit un transport de lemne

[ad_1]

Polițiștii de frontieră ar fi oprit un transport ilegal de lemne, moment în care au fost amenințați cu moartea.


In articol:


Polițiștii de frontieră din Maramureș au oprit, marți, în Borșa, un transport ilegal de lemne dintr-un camion.
Șoferul camionului și alte două persoane le-au adresat injurii și amenințări autorităților.

Citeste si: Bătaie în trafic, în judeţul Argeş, din cauza unui transport cu lemne. Au fost implicați primarul şi viceprimarul unei localități din Olt

„În cursul acestei dimineți, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii delictelor silvice.
În cadrul acțiunii, în jurul orei 07.00, în localitatea Borșa, în parcarea din zona Vârful Prislop, colegii noștri au depistat un autocamion înmatriculat în România, încărcat cu material lemnos, care staționa cu motorul pornit. La observarea polițiștilor de frontieră, șoferul camionului a plecat în viteză spre localitatea Cârlibaba.
Deși polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea camionului în trafic, acesta și-a continuat deplasarea aproximativ 500 de metri, până în parcarea pârtiei de schi din Vârful Prislop.

Citeste si: VIDEO- În fiecare oră, în România dispar 6 hectare de pădure din cauza tăierilor ilegale. Goana după profit duce la dispariția pădurilor

Lemnele nu erau însoțite de aviz

Colegii noștri au solicitat conducătorului auto să se legitimeze și să prezinte documentele de însoțire a materialului lemnos, moment în care șoferul s-a închis în cabina autocamionului și a trecut la amenințări. Pe timpul intervenției polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească spray-ul lacrimogen, moment în care șoferul a deschis portierele și a devenit recalcitrant. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Orășenesc Borșa pentru o evaluare medicală”, a transmis Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Autoritățile au făcut mai multe verificări pentru a descoperi proveniența lemnelor, iar acestea nu erau însoțite de aviz corespunzător transportului.

Citeste si: Arderile ilegale de deșeuri, acuzații de la Octavian Berceanu către ministrul Mediului

„În momentul în care colegii noștri au procedat la conducerea camionului spre Ocolul Silvic Vișeu de Sus, un alt bărbat, conducând un autoturism de teren, a accidentat autocamionul în mod intenționat, rezultând avarierea celor două mijloace auto. În mașina de teren se afla și o armă de tip air soft. La locul evenimentului au fost chemat un echipaj de politie din cadrul Poliției Orașului Borșa. Un agent din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus a condus autocamionul la sediul Ocolului Silvic Vișeu de Sus, stabilindu-se că mașina era încărcată cu 9,85 mc material lemnos.”, mai transmit acestea.

Citeste si: VIDEO| Un bărbat a fost reținut după ce l-a amenințat pe activistul de mediu Daniel Bodnar: „Îți promit eu că îți rup picioarele”

[ad_2]

Citește mai mult..