Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Jeffrey Epstein, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de minore

[ad_1]

Ghislaine Maxwell a fost condamnată la 20 de ani de închisoare, marți, pentru trafic de minore și abuzuri sexuale comise împreună cu Jeffrey Epstein, în ceea ce judecătorul de caz a numit „o schemă oribilă” care a provocat „un rău incalculabil” victimelor, scrie Reuters.

Maxwell a fost găsită vinovată în decembrie pentru cinci acuzații, inclusiv trafic de minore și „pregătirea” lor pentru a fi abuzate sexual de Epstein, pe atunci iubitul ei, între 1994 și 2004.

La audierea dinaintea condamnării, Maxwell l-a numit pe Epstein „un bărbat manipulator, șiret și cu o obsesie a controlului care a păcălit pe oricine s-a aflat în jurul său”. Maxwell a spus că „îi pare rău de” durerea pe care a provocat-o victimelor sale.

„Este cel mai mare regret al vieții mele că l-am cunoscut pe Jeffrey Epstein”, a spus Ghislaine Maxwell.

Jeffrey Epstein a fost găsit mort la în celula sa pe 10 august 2019, unde se afla încarcerat în aşteptarea procesului în care urma să fie judecat pentru trafic sexual cu minore.

Procesul de câteva luni al lui Maxwell a fost văzut de opinia publică drept o formă de tragere la răspundere și pentru Epstein, care n-a mai apucat să fie judecat și pedepsit pentru faptele sale.

Procesul a fost unul dintre cele mai mediatizate în contextul mișcării #MeToo, care a încurajat femeile să vorbească despre abuzurile sexuale le care au fost supuse, de multe ori de bărbați puternici și bogați.

Judecătoarea Alison Nathan a spus că Maxwell nu a părut că are vreo urmă de regret sau că acceptă responsabilitatea pentru faptele ei.

„Maxwell a participat direct și în mod repetat, de-a lungul multor ani, la o schemă oribilă de a atrage, transporta și trafica fete minore, de vârste începând cu 14 ani, pentru a le abuza sexual împreună cu Jeffrey Epstein. Răul făcut acestor fete a fost incalculabil”, a spus judecătoarea.

Avocatul lui Maxwell a spus că va depune contestație, motivând că atenția publică dată acestui caz „a permis mult prea puțin ca ea să fie tratată corect”.

„Știm cu toții că persoana care ar fi trebuit să fie condamnată astăzi a scăpat de responsabilitate, și-a evitat victimele și a evitat să le simtă durerea și să primească pedeapsa pe care a meritat-o cu adevărat”, a spus Bobbi Sternheim, referindu-se la Epstein.

Editor : Adrian Dumitru

[ad_2]

Citește mai mult..