Olaf Scholz le cere germanilor să fie uniţi în faţa problemelor economice. Creșterea prețurilor îngrijorează populația
[ad_1]
Cancelarul german Olaf Scholz a făcut apel sâmbătă la populaţie să fie unită în faţa problemelor economice cu care se confruntă ţara, în special inflaţia, anunţând o reuniune a experţilor pentru a combate această chestiune, relatează DPA.
„Trebuie să ne dăm mâinile şi să fim uniţi”, a spus Scholz într-un podcast video. El a mai declarat că marea problemă care îngrijorează mulţi cetăţeni, şi pe bună dreptate, este creşterea preţurilor.
„Trebuie să lucrăm împreună şi asupra acestui lucru”, a atras atenţia Scholz.
Din acest motiv, a spus el, a invitat sindicate, angajatori, Banca Centrală şi profesori, într-un efort ce aminteşte de iniţiative similare din anii ’60 şi ’70, pentru a discuta despre soluţii.
Campania, numită „Acţiune concertată”, începe luni la cancelarie.
Alte posibile instrumente includ o propunere a ministrului Muncii, Hubertus Heil, care vrea o plată anuală pentru persoanele singure care câştigă mai puţin de 4.000 de euro pe lună şi pentru cuplurile căsătorite care câştigă împreună mai puţin de 8.000 de euro pe lună.
Cancelaria a anunţat un plan privind plăţile unice scutite de taxe
„Numai creşterea salariilor şi beneficiilor sociale poate compensa sustenabil daunele produse persoanele cu venituri medii şi mici”, a spus preşedintele Institutului German pentru Cercetare Economică (DIW), Marcel Fratzscher.
Plăţile unice, pe de altă parte, nu sunt ţintite, în contextul în care multe persoane nu beneficiază de ele deloc, a spus el.
În urmă cu o săptămână, cancelaria a anunţat un plan privind plăţile unice scutite de taxe. În schimb, sindicatele ar putea renunţa la o parte din creşterile salariale în negocierile colective, pentru a nu alimenta şi mai mult inflaţia.
Experta în economie Julia Klöckner, din partea partidului conservator de opoziţie CDU, a criticat „Acţiunea concertată”: „Când nu ştii ce să faci, creezi un grup de lucru”, potrivit DPA, citată de Agerpres.
Ea a spus că în schimb ar trebui reduse permanent, printre altele, taxele şi impozitele asupra energiei.
Editor : Liviu Cojan
[ad_2]
Citește mai mult..