Proprietarii lui Manchester City au cumpărat un club italian de tradiție. Detaliile tranzacției

[ad_1]

  • Media: Liga Digisport, luni, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, luni, 21:30, Digi Sport 1

Clubul Palermo, cumpărat de City Football Group

Palermo este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din Italia. Clubul sicilian a fost înființat în 1900.

Palermo FC s-a confruntat cu probleme financiare grave, iar în anul 2019 a dat faliment. Echipa a repornit din liga a patra italiană, iar în această vară a promovat în Serie B.

Palermo devine al 11-lea club de fotbal deținut de către City Football Group, după Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama F Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel SK și Troyes.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit goal.com, City Football Group a plătit 13 milioane de euro pentru 80% dintre acțiunile clubului din Sicilia.

Deși a jucat în Serie C în sezonul 2021-2022, Palermo a atras peste 30.000 de fani la meciurile de pe arena “Renzo Barbera”, în play-off.

Palermo n-a câștigat niciodată titlul în Serie A, dar a jucat trei finale în Cupa Italiei și a lansat de-a lungul anilor jucători de mare clasă precum Andrea Barzagli, Josip Ilicic, Abel Hernandez, Luca Toni, Fabio Grosso, Paulo Dybala, Javier Pastore, Edinson Cavani.

City Football Group este deținut de către șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, din Emiratele Arabe Unite, care are o avere estimată la 30 de miliarde de euro.

Etichete: manchester city , serie b , palermo , city football group


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

[ad_2]

Citește mai mult..