ANM: urmează două zile cu ploi torențiale în Capitală. Ce temperaturi se vor înregistra?


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare pentru perioada 14 august, ora 10 și 15 august, ora 20:00. Potrivit meteorologilor, se anunță ploi torențiale


In articol:


Până luni, la ora 9:00, vor fi perioade în care se vor semnala averse torenţiale, cu cantităţi de apă ce vor depăşi 15- 20 l/mp şi izolat 25- 35 l/mp, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 29 de grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul a 17-19 grade Celsius.

Descărcări electrice și intensificări ale vântului

Luni, până la ora 22:00 vor exista perioade în care se vor semnala averse torențiale, cantitățile de apă vor depăși 15- 20 l/mp şi izolat 25 l/mp. Totodată, ANM a anunțat și descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade Celsius.

Citeste si: ANM a emis Cod Galben de ploi abundente, grindină și vânt puternic

ANM a anunțat ploi torențiale în București

[Sursa foto: PixaBay]

Cum va fi vremea în minivacanța de Sf. Maria. „Sunt şanse crescute de ploaie”

Meteorologii prognozează pentru weekendul prelungit, de Sfânta Maria, o vreme în general instabilă, cu averse atât în regiunile montane, cât şi în zona Litoralului, dar şi în Capitală.

Meteorologii anunță că   reprizele de ploaie vor fi tot mai dese   în următoarele zile, inclusiv pe litoral, iar la munte sunt așteptate și vijelii și descărcări electrice.

Citeste si:  Cel mai aglomerat weekend de pe litoralul Mării Negre. Peste 200.000 de oameni petrec mini-vacanța la mare

În Capitală, vremea va fi plăcută, cu maxime de 29-31 de grade, dar cerul va fi în mare parte înnorat şi vor fi zilnic şanse de ploaie,   în special către orele serii   . 

La munte, sunt puţine şanse să vedem soarele în următoarele trei zile. 

Cum va fi vremea pe litoral

În zona Litoralului, regimul termic va fi unul oscilant, cu episoade în care pot apărea averse şi intensificări temporare ale vântului, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare.

Potrivit ANM, în cursul după-amiezei de sâmbătă, 13 august, şi pe parcursul zilei de duminică, 14 august, vremea va fi în general închisă. Va ploua în reprize.

Temperaturile maxime vor oscila, în tot intervalul, între 27 şi 30 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 20 şi 22 de grade Celsius. De asemenea, apa mării va avea 24- 26 de grade Celsius.

Citeste si:  Se menține seceta în România. Care este raportul ANM

„În cursul zilei de vineri, vremea va fi însorită, dar începând de sâmbătă după-amiaza îşi vor face apariţia aversele, la fel şi în cursul zilei de duminică. Luni, în prima parte a zilei, la mare cerul va fi noros, cu şanse crescute de ploaie. În zona Litoralului, vântul se va domoli faţă de zilele trecute când am avut intensificări şi de 65 km/h”, a precizat specialistul ANM Marina Antonescu pentru Agerpres.

Vremea la munte

În ceea ce priveşte prognoza pentru zona montană, estimările arată o vreme mai rece, cu înnorări şi ploi izolate, fenomene care se vor semnala începând de vineri. Totodată, sâmbătă şi duminică se vor semnala averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a regiunii montane.

La munte, aversele şi descărcările electrice vor fi pe parcursul întregii zile de duminică, dar şi luni.

Valorile termice de peste zi se vor încadra, în general, între 15 şi 23 de grade Celsius, iar pe timpul nopţilor nu vor depăşi 12 grade Celsius. Sunt puţine şanse să vedem soarele la munte, în următoarele trei zile. Citește mai mult..