Bacalaureatul de toamnă 2022 începe marți, 16 august. Vezi subiectele la Limba și literatura română în timp realÎncepe bacalaureatul de toamnă 2022. Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie), informează Ministerul Educaţiei. Subiectele la Limba și literatura română se distribuie după ora 9.00 dimineața, iar aici le poți vedea în timp real.


In articol:


Bacalaureatul de toamnă 2022 începe marți, 16 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată de Proba obligatorie a profilului, miercuri 17 august.

Citeste si: Incepe BAC-ul de toamna

Probele scrise încep la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30.

Citeste si: Bacalaureat de toamnă 2022. Subiecte și Barem la Limba și literatura română

Subiectele la Limba și literatura română vor fi făcute publice în cursul dimineții de marți, după ora 9,30-10.00.

Bacalaureat de toamnă 2022. Cum decurge examenul la Limba și literatura română 

Candidații care s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului sunt cei care nu au participat, din diverse motive, la sesiunea de vară, dar și cei care nu au promovat examenul din vară sau au rămas corigenți. 

Citeste si: Bacalaureat 2022. Câți elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă care începe mâine, 16 august

„Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene vor utiliza numai creion negru. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, a informat ministerul.

Bacalaureat de toamnă 2022. Care este calendarul probelor

Marți, 16 august va avea loc  proba scrisă la Limba și literatura română.  Miercuri, pe 17 august, urmează ca absolvenții să susțină examenul la proba obligatorie, matematică sau istorie.

Pe data de 18 și pe 19 august se vor susține celelalte două examene la probele scrise, la proba la alegere a profilului și specializării și la Limba și literatura maternă.

Probele se vor desfăşura în 138 de centre de examen, după următorul calendar:

– 16 august- Limba şi literatura română- proba E. a- proba scrisă;
– 17 august- Proba obligatorie a profilului- proba E. c- proba scrisă;
– 18 august- Proba la alegere a profilului şi specializării- proba E. d- proba scrisă;
– 19 august- Limba şi literatura maternă- proba E. b- proba scrisă.

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00- 18.00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic.

Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie.Citește mai mult..