Zelenski, aspru criticat după ultimele declarații. Liderul a ascuns asta poporului ucraineanVolodimir Zelenski a dezvăluit cotidianului american The Washington Post, faptul că nu că nu a vrut să avertizeze poporul ucrainean cu privire la invazia Rusiei.


In articol:


”Dacă am fi răspândit haosul în populaţie înainte de invazie, ruşii ne-ar fi devorat”, a spus Volodimir Zelenski.


Liderul ucrainean a fost aspru criticat

”Dacă am fi comunicat (invazia), atunci, aş fi pierdut şapte miliarde de dolari pe lună mcepând din octombrie (2021) şi până când au atacat riuşii. Ne-ar fi bătut în trei zile”, estimează el.

El susține că panica ar fi afectat economia țării, dar că nu a ascuns asta la nivel înalt.
El dă asigurări că ucrainenii ”aveau acces la orice informaţie care era disponibilă”.

Citeste si: Un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse în România, declarat persona non grata

El a recunoscut că a ascuns o informare de la CIA, porivit căreia ruşii aveau să debarce pe aeroportul din Hostomel, să vină rapid la Kiev şoi să-l îndepărteze de la putere. 

Zelenski se felicită pentru decizia luată

”Atunci când a început invazia, eram tot atât de puternici pe cât puteam fi”, dă el asigurări WP.

”Unii dintre compatrioţii noştri au plecat, dat majoritatea au rămas şi s-au bătut pentru casele lor. Iar oricât de cinic ar părea, aceştia sunt oamenii care i-au oprit pe ruşi”, declară el.

Citeste si: Ce măsuri ar putea lua ONU dacă Rusia continuă atacurile asupra Centralei Nucleare de la Zaporojie, Ucraina

”Cum poate o persoană, care are pe conştiinţă Mariupolul, Bucea şi Hersonul, să îndrăznească să spună că o evacuare ar fi copleşti ţara?”, denunţă jurnalistul Bohdan Butkevici, evocând locuri în care Rusia este acuzată de comiterea unor atrocităţi.

”El nu voia să pună ţara în stare de război, pentru că îi era frică de pierderea puterii”, îl acuză jurnalistul pe Zelenski.

Există și persoane care au sărit în apărarea președintelui ucrainean, majoritatea ucrainenilor așteptându-se la acest război.Citește mai mult..