Viața într-o casă plutitoare de lux. Cum arată locuințele aflate la doi metri deasupra valurilor, cu vedere la ocean de 360 de grade
[ad_1]
O companie din Panama, specializată în tehnologii marine inovatoare, construiește case plutitoare de lux. Constructorii le descriu drept o opțiune ecologică și prietenoasă din punct de vedere economic.
Conceptul este numit „Seapod” – păstaie pe apă, nume sugestiv pentru designul futurist al viitoarelor locuințe.
Fiecare locuință oferă spațiu suficient pentru două persoane. Fiecare casă este ridicată pe un picior de oțel, la doi metri deasupra valurilor și oferă vedere la ocean de 360 de grade.
Costul variază de la 300.000 la 1,5 milioane de dolari.
Arhitecții acestui proiect spun că designul este o provocare pentru ce înseamnă casă și călătorie și le va permite oamenilor să trăiască pe apă fără a fi nevoiți să facă sacrificii atunci când vine vorba de „luxul vieții moderne”.
„În mod normal, când trăiești pe apă, ești pe o barcă, iar să trăiești așa nu se poate. Așa că am proiectat o casă care plutește pe apă, dar care îți oferă și o experiență de a trăi pe uscat”, a declarat Grant Romundt, manager în cadrul companiei de proiectare pentru CNN Travel. „Să trăiești așa este relaxant și frumos. Majoritatea oamenilor petrec tot anul visând la vacanța de două săptămâni în care merg pe o insulă tropicală, se relaxează și își încarcă bateriile. De ce să nu trăiești așa tot anul? Este atât de ușor să poți lucra de la distanță acum”, a adăugat el.
El a spus că nu există un tipar al clientului căruia se adresează și s-a arătat încrezător că cei care vor vedea despre ce e vorba vor cumpăra o astfel de locuință.
„Când locuiam în casa mea plutitoare din Toronto, fiecare persoană care venea în vizită s-a îndrăgostit de acel loc. Așa că tot ce trebuie să fac este să-i urc pe oameni într-un Seapod timp de cinci minute. Experiența este uimitoare, cu adevărat incredibil.”, a afirmat Grant Romundt.
Cum rămâne însă cu aspectele practice, cum ar fi cumpărarea de alimente sau călătoria dus-întors de la această locuință până pe uscat?
Potrivit lui Romundt, alimente, medicamente șu alte produse de zi cu zi vor fi livrate cu drone personalizate. Pentru livrări mai mari, oamenii vor avea la dispoziție o navă care va avea rol de transport, dar și ecologic, de colectare a gunoiului și de a menține curată zona din jur.
Rezidenții și vizitatorii pot fi transportați la și de la SeaPod cu ajutorul bărcilor sau ski-jet-urilor locale.
Locuințele au fost proiectate astfel încât să „aducă beneficii mediului înconjurător”. „Încercăm să construim și să proiectăm o casă care să nu dăuneze mediului. Încercăm mereu să inovăm și să găsim modalități de a face asta cât mai bine”, a mai spus Romundt.
Primele locuințe plutitoare finalizate vor fi prezentate online la sfârșitul lunii septembrie, iar potențialii cumpărători vor putea să le vadă cu ochii lor la scurt timp după aceea. Romundt a precizat că oamenii și-au arătat interesul pentru aceste locuințe încă de la prezentarea conceptului, dar că firma nu a acceptat plăți ca avans până când cumpărătorii nu le văd în realitate.
Editor : G.M.
[ad_2]
Citește mai mult..