Papa Francisc face din nou apel la pace: Trecem printr-un război mondial, haideţi să încetăm, vă rog

[ad_1]

Papa Francisc a făcut din nou un apel la încetarea „actualului război mondial” şi le-a cerut tuturor „să fie făuritori ai păcii”. Suveranul Pontif a transmis, la sfârşitul audienţei sale săptămânale din Piaţa Sf. Petru, că se roagă pentru „Ucraina martiră”, relatează Reuters.

„Nu uit Ucraina martiră”, a spus Papa Francisc. „Confruntaţi cu toate scenariile de război ale vremurilor noastre, le cer tuturor să fie făuritori ai păcii şi să se roage ca gândurile şi proiectele de armonie şi reconciliere să se poată răspândi în întreaga lume. Astăzi trecem printr-un război mondial, haideţi să încetăm, vă rog”, a continuat suveranul pontif.

De când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie, papa a condamnat în câteva rânduri conflictul, evitând în acelaşi timp să-l critice direct pe preşedintele rus Vladimir Putin, mai scrie Reuters, citată de Agerpres.

În iunie, papa Francisc a acuzat implicit Rusia de „cucerire armată, expansionism şi imperialism”. O lună mai târziu, suveranul pontif a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate Reuters că ar dori să viziteze Kievul, dar de preferat mai întâi Moscova, pentru a promova pacea.

Editor : A.A.

[ad_2]

Citește mai mult..