Și Ministerul de Externe al Republicii Moldova l-a convocat pe ambasadorul Belarusului după discursul delirant al lui LukașenkoMinisterul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) îl va convoca pe ambasadorul Belarusului la Chişinău, Anatoli Kalinin, după declarațiile controversate făcute în weekend de liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, potrivit căruia Republica Moldova ar putea urma soarta Ucrainei, relatează luni portalul Deschide.md, citat de Agerpres.

„Ca urmare a declaraţiilor liderului belarus referitoare la ţara noastră, MAEIE îl va convoca pe ambasadorul Belarusului la Chişinău pentru a solicita explicaţii şi pentru a prezenta poziţia principială a ţării noastre”, se arată într-un mesaj publicat de purtatărul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

„Cetăţenii Republicii Moldova condamnă ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei. MAEIE regretă rolul pe care îl are Belarus în promovarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei şi pentru promovarea repetată în spaţiul public a unor mesaje menite să genereze dezinformare şi falsuri”, subliniază reprezentantul diplomaţiei moldovene.

Reprezentantul Ministerului de Externe a precizat ca Republica Moldova şi statele partenere acţionează într-o manieră responsabilă şi cu respectarea cu stricteţe a normelor de drept internaţional.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat duminică, faptul că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Belarusului în România, după discursul președintelui Aleksandr Lukașenko, care a spus că Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei și că și alte state, inclusiv România, ar urma să fie direct implicate.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a susținut într-un discurs delirant în timpul manifestațiilor de sâmbătă de Ziua Unității, că Washingtonul a jucat un rol important în toate conflictele majore din lume.  

„Washingtonul s-a implicat în toate conflictele politice importante, dar în același timp, pare să ignore controversele interne care sunt pe cale să devină un conflict civil”, a declarat Lukașenko, citat de agenția de presă de stat din Rusia, TASS.

„Statele Unite ale Americii împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia, pe teritoriul Ucrainei. Și scopurile sunt, în același timp, slăbirea Rusiei și distrugerea Belarusului. Astăzi este Ucraina, mâine vor fi Moldova sau statele baltice, Polonia sau România. SUA încearcă să provoace un război în Kosovo, ca să pună presiune asupra Serbiei, aruncă gaz pe focul care mocnește în Karabah, tulbură apele din Siria. America este singura țară care beneficiază de pe urma a ceea ce se întâmplă aici: poate să îi arate Europei care este locul ei și să elimine rivalii dintr-o singură mișcare”, a zis el.

 

Editor : G.M.Citește mai mult..