VIDEO- Podul lui Putin stă să cadă: la Moscova se dau lupte interne între serviciul secret FSB și Conducerea Ministerului Apărării

[ad_1]

Traficul a fost reluat pe podul care leagă Rusia de Crimeea, după ce două segmente de drum au fost distruse ieri de o explozie. Cu toate că oficialii Ruși puneau deflagrația pe seama unui camion capcană trimis de ucraineni, ancheta a scos la iveală că la volanul tir-ului se afla un rus. Între timp, la Moscova sunt tensiuni uriașe. Analiștii militari vorbesc despre războaie interne între oficialii ruși, iar de dimineață serviciul secret al Rusiei ar fi arestat mai mulți soldați, printre care și militari de rang înalt. În Ucraina războiul continuă. Mai multe blocuri de locuințe din Zaporojie au fost distruse de rachete, trimise de Putin ca să răzbune atacul asupra podului.


In articol:


Din cele patru benzi de pe podul Kerci, care leagă Rusia de peninsula anexata ilegal Crimeea, a rămas doar una. Deflagrația a distrus mai multe segmente de drum, iar vreme de aproape 12 ore traficul rutier și feroviar a fost complet paralizat. Oficialii ruși au mers să vadă cu ochii lor pagubele, iar astăzi au redeschis traficul, chiar dacă podul pare că abia mai rezistă.

Moscova a demarat o anchetă în acest sens

Cu doar câteva luni în urmă, propaganda rusă susținea că podul din Crimeea este imposibil de atacat datorită celor 20 de moduri diferite de protecție, printre care și delfinii militari. După scufundarea crucişătorului Moscova, nava amiral a marinei ruse, avarierea podului Kerci este un alt eşec de proporţii pentru armata rusă, însă până acum nu a fost descoperită cauza exactă

a exploziei. De teama unui noi atac, Vladimir Putin a semnat un decret prin care ordonă FSB-ului, serviciul de informații al țării, să se ocupe de securizarea podului din Crimeea.

Citeste si: Podul lui Putin din Crimeea a fost distrus

După explozia devastatoare, locuitorii din Crimeea nu mai au liniște.
Mulți au încercat să fugă, însă nu au avut pe unde. Chiar dacă traficul a fost reluat, autoritățile ruse au decis că pe pod vor putea circula doar mașini, nu și camioane. Mai mulți transportatori au rămas blocați.

În paralel sunt duse anchete ample, inclusiv cu scafandri, pentru a găsi cauza exactă a deflagrației. Propaganda rusă a pus incidentul pe seama unui camion capcană- care ar fi fost detonat de ucraineni. După verificări, s-a ajuns la concluzia că tir-ul aparținea unui rus, iar la volan era unchiul său.

La Moscova se dau lupte interne

Între timp, la Moscova, situația pare să îi scape de sub control lui Vladimir Putin. Între serviciul secret FSB și Conducerea Ministerului Apărării ar avea loc lupte interne, iar președintele rus ar fi cerut arestarea mai multor soldați, dar și ofițeri de rang înalt.

Citeste si: Ministrul Apărării, despre războiul nuclear: „Trebuie să fii tot timpul pregătit”

În Ucraina războiul continuă. Pentru locuitorii din Zaporoje a fost o noapte de coșmar. Mai multe rachete au lovit blocuri de locuințe. Cel puțin 17 persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva zeci sunt grav rănite.

Mesajul președintelui Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat imediat pe rețelele de socializare. El a promis că cei care au ordonat și au lansat loviturile „nemiloase” în orașul Zaporojie vor fi trași la răspundere.

”Zaporojie din nou! Din noi civilii sunt loviți nemilos! În clădiri rezidențiale, chiar în miez de noapte! Răul absolut! Inumani și teroriști!”.

Citeste si: Ministrul Apărării: „Spionajul rusesc este peste tot în Europa Centrală şi de Est”. Care este rata simpatiei față de Rusia în România

Analiștii militari spun că lovitura de la Zaporojie ar putea fi un răspuns al lui Vladimir Putin pentru distrugerea podului Kerci. Președintele rus a avut o ieșire publică astăzi, însă nu a vorbit nicio secundă despre podul strategic. Cel mai probabil, spun surse de la Moscova, mesajul lui Putin a fost înregistrat cu câteva zile înainte.

[ad_2]

Citește mai mult..