Joc Biden critică planul economic al premierului britanic Liz Truss și spune că nu e îngrijorat de puterea dolarului



Preşedintele american Joe Biden a criticat sâmbătă planul economic iniţial al premierului britanic Liz Truss ca fiind o greşeală şi a spus că nu este îngrijorat de forţa dolarului american, scrie Reuters.

Truss l-a concediat vineri pe ministrul său de Finanţe Kwasi Kwarteng şi a renunțat la capitole din pachetul lor economic, după ce a declanşat reacții negative pe piaţa financiară, inclusiv o scădere abruptă a valorii lirei sterline.

Noul ministru de Finanţe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a declarat sâmbătă că unele impozite vor fi mărite, semnalând o nouă schimbare bruscă a politicii din partea premierului Liz Truss, care se luptă să-şi salveze funcţia pe care o deţine de puţin peste o lună.

”Nu am fost singurul care a crezut că este o greşeală. Cred că ideea de a reduce taxele pentru cei super bogaţi într-un moment în care – oricum, doar cred – nu am fost de acord cu politica, dar asta ţine Marii Britanii să emită această judecată, nu eu”, le-a spus Biden reporterilor, referindu-se la programul lui Truss.

Inflaţia ridicată afectează Statele Unite şi ţările din întreaga lume, dar dolarul a crescut în raport cu alte valute.

„Nu sunt îngrijorat de puterea dolarului. Sunt îngrijorat de restul lumii”, a spus Biden, care a subliniat că economia SUA este robustă.

 



Citește mai mult..