Bode anunță că vrea să mărească salariile din MAI

[ad_1]

Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că îşi doreşte majorarea salariilor angajaţilor MAI, însă sunt foarte importante şi investiţiile în echipament. El a menţionat că are „imaginea corectă şi completă asupra situaţiei reale în privinţa salarizării poliţiştilor”.

„Eu doresc să majorăm salariile. Să aducem la zi legea-cadru, Legea 153. Ştiţi foarte bine că în acest an s-au acordat majorări salariale pentru angajaţii din MAI, nu la nivelul la care ne-am fi dorit, (…) dar noi ne dorim şi modernizarea echipamentului de intervenţie, ne dorim investiţii, uniforme noi, schimbarea armamentului, sunt lucruri la care noi ne gândim.

Bugetul pe acest an a fost la 23,1 miliarde, 55% a fost alocat pentru cheltuieli salariale şi 20% pentru cheltuieli sociale, pentru pensii. Au rămas peste 20%, un procent foarte important, pentru celelalte lucruri despre care vorbeam”, a declarat Bode, la Antena 3.

Întrebat despre protestul de miercuri al poliţiştilor, ministrul a precizat că, din datele pe care le avea, o parte din sindicatele din MAI doreau organizarea unui protest chiar în perioada vizitei experţilor evaluatori privind îndeplinirea condiţiilor tehnice de aderare la spaţiul Schengen.

„Mă bucur totuşi că înţelepciunea şi raţiunea au învins şi nu au recurs la mijloace şi metode care nu ne făceau cinste în perioada respectivă”, a spus Bode.

Editor : Adrian Dumitru

[ad_2]

Citește mai mult..