Carlos Sainz Jr., cel mai rapid după primele antrenamente din Statele Unite. Verstappen, pe locul doi

[ad_1]

  • Premier League: ChelseaMan. United, sâmbătă, 19:30, DGS 1

  • Liga 1: U Craiova 1948Hermannstadt, sâmbătă, 21:45, DGS 1

  • Prima sesiune de antrenamente a putut fi văzută în direct pe site-ul digisport.ro.

Primele antrenamente din Texas

UPDATE 23:06 – S-a încheiat prima sesiune de antrenamente, la Texas.

Spaniolul Carlos Sainz s-a dovedit a fi cel mai rapid de pe circuit, cu timpul 1:36.857. Pilotul de la Ferrari a fost urmat de campionii mondiali Max Verstappen de la Red Bull (+0.224) și Lewis Hamilton (+0.475) de la Mercedes.

Lance Stroll de la Aston Martin a fost surpriza plăcută, cu un timp ce s-a ridicat la nivelul celor trei piloți fruntași, la doar 0.603 secunde în spatele lui Carlos Sainz.

  • Următoarea sesiune de antrenamente este programată sâmbătă, 22 octombrie.
top-10
Formula 1, Texas, prima sesiune de antrenamente / Foto: formula1.com

Olandezul Max Verstappen (25 de ani, Red Bull) este deja campion mondial, astfel ca miza rămasă este pentru stabilirea podiumului la finalul sezonului.

În plus, Red Bull Racing este aproape să câștige titlul la constructori, având un avans de 165 de puncte față de Ferrari.

În 2021, Max Verstappen a pornit din pole position și a reușit să câștige Marele Premiu al Statelor Unite, fiind urmat de Lewis Hamilton și Sergio Perez.

Mai sunt patru curse rămase de disputat din sezonul 2022:  SUA (23 octombrie), Mexic (30 octombrie), Brazilia (13 noiembrie) și Emiratele Arabe Unite (20 noiembrie).

Clasamentul piloților din Formula 1

Clasamentul constructorilor din Formula 1

Red Bull a încălcat regulamentul din Formula 1

Red Bull Racing, echipa campionului mondial Max Verstappen, a încălcat regulamentul din Formula 1, după ce a depăşit limita bugetară, a anunțat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Red Bull Racing riscă sancțiuni din partea FIA, după ce a depăşit limita bugetară autorizată pentru sezonul 2021.

„Oracle Red Bull Racing a încălcat o normă aflată în vigoare privind regulile financiare care guvernează sezonul de F1”, a indicat FIA, care nu a anunţat nicio sancţiune, dar „se află în proces de stabilire a acţiunilor care trebuie luate”.

Pe lângă Red Bull, FIA a considerat că echipa Aston Martin a comis şi ea o „încălcare procedurală” a reglementărilor financiare.

Intrat în vigoare anul trecut, plafonul financiar din Formula 1 a fost stabilit la 145 de milioane de dolari, dar a fost redus la 140 milioane pentru sezonul actual.

Sunt excluse mai multe tipuri de cheltuieli, inclusiv cele cu salariile piloţilor şi activităţile de marketing ale echipelor.

Red Bull Racing riscă o amendă sau o penalizare de puncte

FIA stabileşte în statutul său două tipuri de încălcări ale plafonului: minor, sub 5%; major, peste 5%. Sancţiunile variază de la o simplă mustrare sau amendă financiară până la excluderea din campionat, prin deduceri de puncte în clasamentul piloţilor şi/sau al constructorilor.

În afara unui apel față de decizia FIA, Red Bull are și varianta unei înțelegeri cu forul internațional. În acest scenariu, echipa trebuie să recunoască vinovăția, iar FIA va aplica o sancțiune mai „blândă”.

Conducerea Red Bull a anunțat, într-un comunicat, că decizia FIA este “surprinzătoare și dezamăgitoare”, dar n-a precizat ce va face în continuare.

Etichete: ferrari , formula 1 , lewis hamilton , f1 , red bull , texas , mercedes , marele premiu al statelor unite , max verstappen


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

[ad_2]

Citește mai mult..