Mutarea care o ajută pe FCSB să joace în Ghencea. Proiectul de lege urmează să fie adoptat



  • UCL: PortoAtletico Madrid, marți, 19:45, DGS 1

  • UCL: LiverpoolNapoli, marți, 22:00, DGS 1

FCSB are cale liberă către stadionul Ghencea, după adoptarea unui proiect de lege

Gigi Becali (64 de ani), finanțatorul FCSB-ului, a anunțat că a avut o discuție cu Marcel Ciolacu (54 de ani), iar președintele Camerei Deputaților i-a promis că va rezolva problema stadionului.

Proiectul de lege inițiat de USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice a fost adoptat în Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților.

Prin urmare, proiectul de lege ar putea fi promulgat în câteva luni, întrucât nu există opoziție. PSD și PNL au dat aviz pozitiv.

Potrivit USR, proiectul de lege are ca scop eliminarea abuzurilor din partea administratorilor infrastructurii sportive, care “dispun de aceste resurse după bunul plac”.

Cel mai greu job din univers: să fii astronaut. Urmărește 12 oameni simpli care încearcă să fie acceptați în spațiu. Pe Digi World și Digi Online, de la 18:00!

“Administratorii bazelor sportive trebuie să aibă criterii obiective atunci când închiriază spațiul respectiv pentru varii activități sportive. Publicarea lor și a tarifelor de închiriere consituie un pas important în procesul de tansparentizare a procedurilor de închiriere”, a spus senatorul USR, Dan Ivan.

„Cum arată situația actuală? Administratori care dispun de aceste resurse după bunul plac și infrastructură sportivă construită din taxele și impozitele românilor, fără ca aceștia să aibă unde să facă mișcare.

A venit momentul să oprim aceste abuzuri și să revenim la normalitate. Asta nu este o lege cu dedicație. Intenția noastră este să instituim reguli clare, pentru că este vorba despre baze sportive unde se dau bani publici. Vrem ca lumea să aibă acces la aceste baze, să existe transparență și corectitudine”, a completat deputatul USR Brian Cristian.

Ce presupune această inițiativă legislativă:

  • introducerea unui set de criterii pentru darea în folosință a bazelor sportive publice, obligatorii pentru toți administratorii acestora;
  • obligația administratorilor de a face publice aceste criterii, pe avizier și pe site-ul web al instituției, precum și tarifele de închiriere și numele entităților care utilizează infrastructura sportivă;
  • amenzi pentru cei care nu respectă aceste prevederi.

Până acum, conducerea CSA Steaua a argumentat că nu poate să-i închirieze stadionul FCSB-ului întrucât se află într-un conflict de natură juridică.

Etichete: steaua , csa steaua , stadionul ghencea , gigi becali , fcsb , psd , senat , camera deputatilor , proiect de lege , usr , marcel ciolacu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din



Citește mai mult..