Actrița care devenise călugăriță a murit. Monica Fermo avea 65 de aniActrița Monica Fermo a murit. Ea devenise călugăriță după ce a renunțat la lumea filmelor.


In articol:


Este doliu în lumea filmelor, dar și în cea a credincioșilor. Monica Fermo a pierit la 65 de ani. Era considerată una dintre cele mai frumoase actrițe de pe scena Teatrului Național din București.

La un moment dat, a luat decizia de a renunța la faimă și și-a dedicat viața bisericii, astfel că s-a făcut călugăriță în Ierusalim.

Citește și: Doliu în lumea manelelor! George Oprea a murit la doar 41 de ani: „A murit! Nu pot să cred”

Monica Fermo era o actriță extrem de frumoasă și de talentată. Femeia a pierit la 65 de ani. Românca s-a retras de mult timp din lumea publică a țării, asta pentru a decis să urmeze calea credinței în Ierusalim.

De ce a murit Monica Fermo

Monica Fermo era cunoscută de ceva timp sub numele de Maica Ecaterina. Actrița avea vârsta de 65 de ani, iar de mai mulți ani a decis să se retragă din lumea faimei și să urmeze lumea credinței.

În anul 1970, Monica Fermo era una dintre cele mai frumoase actrițe din lumea teatrului românesc, iar aceasta era denumită „blonda fatală” a Teatrului Național din București.

Citește și: Un pompier din Arad a murit subit: ,,Aurel, pompierii nu mor niciodată!”

„Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea”, mărturisea regretata actriță pe atunci.

Citește și: Doliu în lumea muzicii populare: Ionel Lazăr s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani

Monica s-a născut dintr-un tată evreu și o mamă rusoaică, iar ea nu a fost botezată în religia creștină. Singură a decis să facă acest pas către credință, la vârsta de 32 de ani, primind atunci și numele de Elena.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că drogurile şi crima, violenţa la scară largă, nu existau pe vremea aceea, că le-aş fi împlinit şi pe acelea. Toate le-am făcut într-o nonşalanţă, într-o frenezie a tinereţii. Ascultam muzică rock, iar pentru o tânără de 17-20 de ani, cum eram atunci, care mergea în discoteci şi se dezlănțuia în muzică, primea în mod subconştient toată informaţia satanică a acelei muzici. Şi urmau celelalte: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri… La 30 de ani aveam senzația fizică că purtam mereu în spate un sac extraordinar de greu”, a mai povestit aceasta la acea vreme.

Citește și: A murit Aaron Carter, fratele lui Nick de la Backstreet Boys. Doliu în muzica internațională

Monica Fermo a ales, în cele din urmă, o altă cale. Actrița s-a decis să meargă în Țara Sfântă, loc unde a devenit măicuță la o mănăstire din Ierusalim. În Ierusalim, aceasta a devenit Maica Ecaterina.Citește mai mult..