Trei migranți au călătorit 11 zile, din Nigeria până în Insulele Canare, pe cârma unei nave

[ad_1]

Trei bărbați au călătorit timp de 11 zile din Nigeria până în Insulele Canare, timp în care au stat pe cârma unei nave, deasupra liniei de plutire, scrie The Guardian. Ei au fost salvați de Paza de coastă spaniolă din Las Palmas.

Într-o fotografie publicată luni, 28 noiembrie, pe Twitter de paza de coastă, cei trei pasageri clandestini stau pe cârma petrolierului Alithini II. Nava, sub pavilion maltez.

Ei au ajuns luni după-amiază în orașul spaniol Las Palmas, din Gran Canaria, după o călătorie de 11 zile din Lagos, cel mai mare oraș din Nigeria, potrivit Marine Traffic, un site de urmărire a navelor.

Migranții au fost duși în port și au primit îngrjiri medicale pentru că erau deshidratați și sufereau de hipotermie, precizează paza de coastă.
Sosirile de migranți în Insulele Canare, ocolind nord-vestul Africii, au crescut dramatic de la sfârșitul anului 2019, după ce controalele pe rutele mediteraneene au fost înăsprite..

Migrația pe mare către arhipelag a crescut cu 51% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu anul anterior, potrivit datelor autorităților spaniole. În octombrie 2020, patru persoane au călătorit pe cârma unui petrolier din Lagos, unde s-au ascuns timp de 10 zile înainte de a fi descoperite de poliție când ce nava a ajuns în Las Palmas.

Editor : G.M.

[ad_2]

Citește mai mult..