240 de ruși cer protecție temporară în Iași. Cât pot sta aceștia în România

[ad_1]

Peste două sute de ruși sunt în prezent cu titlul de refugiați, adăpostiți și hrăniți, în Iași. Acest lucru vine în contextul în care Rusia a atacat Ucraina.


In articol:


Serviciul de Imigrări, instituția care „contabilizează” cetățenii străini din România, au declarat faptul că rușii din Iași au sosit în România imediat după ce Federația Rusă a invadat Ucraina.

Mai mult de atât, beneficiază de statutul de refugiați.

,,Pot sta în Iași până la sfârșitul războiului”

Acest lucru înseamnă faptul că au dreptul de a munci, de a călători prin țară și chiar de a beneficia de facilitățile pe care le oferă statul.

Citește și: O ucraineancă refugiată în România s-a sinucis, după ce a aflat că soțul ei a murit pe front

„Pot sta în România până în anul 2024, deoarece directivele europene au prelungit termenul de ședere. Pot sta în Iași până la sfârșitul războiului”, ne-au precizat reprezentanții Serviciului pentru Imigrări Iași.

Refugiaţii ruşi au nevoie de ajutor pentru integrare, dar sunt văzuţi şi ca un mediu în care şi-ar putea găsi adăpost persoane care urmăresc interesele mai puţin ortodoxe ale Rusiei.

După ce a început conflictul, în România a intrat un val de cetățeni din Federația Rusă. Din februarie, data invadării Ucrainei de către ruși și până la jumătatea lunii octombrie, în România au intrat aproximativ 30.000
de cetățeni ai Federației. Unii au tranzitat țara, alții s-au întors în Rusia.

În Iași sunt 240 de cetățeni ruși în acest moment

Serviciului de Imigrări din Iași a declarat faptul că în județul Iași sunt în acest moment 240 de cetățeni din Federația Rusă.

 „Cei 240 au intrat în România imediat dupâ izbucnirea războiului din Ucraina.

Citește și: VIDEO- Secretarul general al NATO este sigur că Rusia va eșua pe frontul din Ucraina. Ce spune despre armata lui Vladimir Putin

Ei se aflau pe teritoriul Ucrainei și au venit în România. Au statut de refugiați, pot sta la noi până în anul 2024 sau până la finalizarea conflictului. Acești cetățeni beneficiază de protecție temporară”, a declarat Alina Tănase, șefa Serviciului Imigrări Iași.

 

Sursa: Digi24.ro

[ad_2]

Citește mai mult..