Lider PNL cere scoaterea UDMR de la guvernare: Liderii lor nu au transmis niciun fel de mesaj de Ziua Națională

[ad_1]

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a cerut, vineri, din nou, excluderea UDMR de la guvernare, de data aceasta pe motiv că „liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională”. Dintre liderii UDMR, doar ministrul Sportului, Eduard Novak, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de Ziua Națională a României.

„UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională. Nici măcar unul de minimă decență, un simplu la mulți ani. Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj și cred că acest lucru îi descalifică. Cum poți pretinde că reprezinți o țară dacă îți arăți pe față disprețul față de ea?

De 15 martie toți de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulți ani. Și o facem din respect. Nu le cerem să se bucure, deși in această țară guvernează la nivel central și local, au primari, președinți de consilii județene. UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetățeni de etnie maghiară fiind avantajați foarte mult de sistemul de vot și cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect față de însemnele naționale, dimpotrivă.

Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, a transmis deputatul PNL de Satu Mare Adrian Cozma.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, este singurul lider UDMR care a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale.

Atacul lui Cozma la adresa UDMR vine după discursul deputatului UDMR Csoma Botond, care a spus în discursul din timpul ședinţei solemne a Parlamentului consacrată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, că „liderii politici și religioși ai românilor ardeleni știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci și unguresc, săsesc și evreiesc”. Această declarație a stârnit și indignarea liderului PSD din coaliția de guvernare, Marcel Ciolacu, care i-a cerut lui Kelemen Hunor, președintele UDMR, să-i ceară lui Csoma Botond să-și ceară scuze.

La finalul lunii iulie, Cozma a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare, spunând că vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, și ministrul mediului Tanczos Barna (UDMR) „au aplaudat și susținut politica lui (Viktor – n.red.) Orban” în cadrul vizitei premierului Ungariei la Băile Tușnad, unde a ținut un discurs împotriva „amestecării” rasiale dintre europeni și non-europeni.

Ulterior, conducerea PNL Satu Mare a decis ruperea alianței de guvernare locală într-o ședință a Biroului Politic Județean.

Editor : Alexandru Costea

[ad_2]

Citește mai mult..