Iohannis, despre prelungirea compensării cu 50 de bani a prețului la carburanți: Se va găsi o soluție și la această problemă

[ad_1]

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că embargoul UE asupra petrolului rusesc va avea „urmări” și pentru România iar Guvernul „se va preocupa de această chestiune” precum și de prelungirea măsurii de compensare cu 50 de bani a prețului la carburanți.

Întrebat, marți, înaintea summitului UE – Balcanii de Vest de la Tirana, dacă România va fi afectată de embargoul UE asupra petrolului rusesc și dacă poate fi prelungită compensarea cu 50 de bani la carburanți, Iohannis a afirmat: „Urmări vor fi, asta este foarte clar, dar și Guvernul se va preocupa de această chestiune și cu siguranță cum și până acum s-au luat măsuri bune pentru a proteja populația, se va găsi o soluție și la această problemă”.

Ministrul Energiei spune într-un interviu pentru Digi24 că Guvernul încă nu a decis dacă va prelungi compensarea de 50 de bani pentru fiecare litru de carburant.

Virgil Popescu susține că impactul bugetar nu e foarte mare și că măsura chiar a funcționat.

„La fiecare sfârșit de trei luni, evaluăm și în funcție de ce se întâmplă în piață prelungim sau nu prelungim. Până acum, s-a prelungit. Hai să ajungem în a doua jumătate a lunii decembrie, să vedem tendințele din piață țițeiului și produselor petroliere și apoi vom lua o decizie.

Nu are un impact atât de mare, e o măsură foarte bună. Poate că unii n-au crezut în această măsură.

E un exemplu de parteneriat guvern – companii care funcționează și care a dus la scăderea prețului. Acesta e scopul”, a declarat Virgil Popescu.

Editor : A.C.

[ad_2]

Citește mai mult..