Rusia interzice intrarea a 200 de oficiali canadieni pe teritoriul său

[ad_1]

Rusia a anunţat vineri că interzice intrarea pe teritoriul său pentru 200 de cetăţeni canadieni, printre care ministrul sănătăţii, Jean-Yves Duclos şi preşedintele CIBC, Victor Dodig, ca răspuns la sancţiuni similare canadiene care vizează personalităţi ruse, transmite AFP.

Ministerul rus de externe a precizat într-un comunicat că aceasta este o decizie luată ca răspuns la „sancţiunile personale împotriva oficialilor ruşi”, denunţând politica „rusofobă” a regimului premierului canadian Justin Trudeau, transmite Agerpres.

Pe listă mai figurează purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, Sarah Fischer, CEO-ul Telesat Canada, Daniel Goldberg, preşedintele Comisiei Electorale Canadei, Stephane Perrault, precum şi câteva personalităţi canadiene de origine ucraineană.

De la începutul ofensivei ruse în Ucraina pe 24 februarie, Canada a impus sancţiuni care au vizat peste 1.400 de persoane şi entităţi situate în sau originare din Rusia, Belarus sau Ucraina. Rusia a ripostat de fiecare dată cu sancţiuni similare.

Editor : A.C.

[ad_2]

Citește mai mult..