Un poliţist bulgar, în uniformă, prins în timp ce transporta migranţi ilegali

[ad_1]

Poliţia bulgară şi-a arestat miercuri unul dintre proprii agenţi, surprins în timp ce transporta cu o furgonetă 31 de migranţi ilegali pe o autostradă ce leagă frontieră turcă de capitala Sofia, relatează agenţia EFE.

O patrulă a avut suspiciuni asupra vehiculului, astfel că l-a oprit, iar în urma verificării a descoperit în interiorul furgonetei 31 de persoane fără acte, care au declarat că provin din Afganistan şi că doreau să ajungă la frontiera cu Serbia, pentru a-şi continua de acolo drumul către vestul Europei.

„Agentul de poliţie, care conducea în uniformă, a prezentat patrulei legitimaţia sa profesională, într-o încercare evidentă de a evita inspectarea vehiculului”, a declarat procurorul regional din oraşul bulgar Plovdiv.

Poliţistul, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat. El a mărturisit că nu este prima dată când transportă migranţi ilegali, susţinând că a făcut acest lucru pentru a-şi putea achita unele datorii financiare personale, potrivit EFE, citată de Agerpres. Poliţistul a mai spus că migranţii i-au promis 2.000 de euro pentru a-i transporta.

Bulgaria se confruntă din vara trecută cu o creştere substanţială a presiunii migratorii de-a lungul frontierei sale cu Turcia, unde poliţia şi armata bulgară opresc zilnic între 600 şi 1.000 de migranţi, potrivit unor surse de securitate de la Sofia.

Editor : Liviu Cojan

[ad_2]

Citește mai mult..