Ciucă, reacție după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: „Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului”

[ad_1]

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat în urma nefericitului incident de la Complexul Energetic Oltenia, în urma căruia trei persoane şi-au pierdut viaţa. Acesta a transmis că primele concluzii şi măsuri concrete trebuie prezentate până săptămâna viitoare.


In articol:


„Ieri, din păcate, a avut loc un accident tragic la CEO. Şi-au pierdut viaţa trei muncitori în cariera de la Jilţ. Doresc să transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori şi desigur celor care au fost răniţi ”,

a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

S-au luat măsuri imediat după producerea accidentului

„Atât Ministerul Energiei, cât şi Ministerul Muncii, prin Inspecţia Muncii, vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului şi, până la şedinţa de săptămâna viitoare, îmi veţi prezenta primele date şi concluzii, cu măsuri concrete, măsuri atât împotriva celor care se fac vinovaţi de producerea accidentului, cât şi
măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilorde muncă în Complexul Energetic Oltenia
”, a mai transmis premierul.

Citește și: Virgil Popescu anunță demisii după tragedia din Gorj: „Mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru, de minerit, să-şi piardă funcţiile”

Trei persoane cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani au murit şi mai multe au fost rănite în urma tragediei de marți, în cariera Jilţ Sud.

Potrivit autorităților, utoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

Citește și: VIDEO-UPDATE: A fost activat Planul roșu de intervenție în Gorj: trei muncitori au murit după ce mașina care-i transporta în cariera de cărbune s-a răsturnat

Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

[ad_2]

Citește mai mult..