Video | FC Botoșani – Universitatea Craiova 1-0. Gură de oxigen pentru moldoveni, care nu mai câștigaseră de 10 jocuri oficiale


21.01.2023, 21:40

  • Premier League: LiverpoolChelsea, sâmbătă, 14:30, DGS 1

  • Liga 1: BotoșaniUniversitatea Craiova, sâmbătă, 20:00, DGS 1

FC Botoșani a câștigat la limită meciul cu Universitatea Craiova, din etapa a 22-a, scor 1-0, dar cu mari emoții pe final. Trupa lui Stoican scapă astfel de zona retrogradării.

FC Botoșani – Universitatea Craiova 1-0. Mailat a marcat singurul gol al meciului

Cu Eugen Neagoe în tribune, pentru că nu a fost încă legitimat ca antrenor, Universitatea Craiova a avut prima ocazie mare a meciului chiar în secunda 67, prin Nistor.

Botoșaniul a răspuns prin Zabou, care a irosit două șanse, iar apoi a deschis scorul prin Mailat, în minutul 35. Avea să fie singurul gol al meciului, cu toate că oltenii s-au aruncat în atac, iar Nistor l-a pus la încercare pe Pap, care a parat spectaculos.

FC Botoșani – Universitatea Craiova 1-0. Moldovenii nu mai câștigaseră în ultimele 10 meciuri oficiale

Moldovenii au mai avut o oportunitate la voleul lui Șeroni, însă finalul le-a aparținut oltenilor. Crețu a trimis la o palmă de vinclu, iar mingea trimisă de Nistor a fost boxată de Pap.

Astfel, Botoșani – Universitatea s-a terminat 1-0, un scor în oglindă față de partida-tur, care a fost câștigată de olteni. Aceasta a fost prima victorie a Botoșaniului după 10 meciuri oficiale la rând.

VIDEO cu rezumatul meciului FC Botoșani – Universitatea Craiova 1-0:


Știrea inițială:

FC Botoșani – Universitatea Craiova, Live Video 20:00, Digi Sport 1. Moldovenii și oltenii au oferit mereu dueluri aprige

O deplasare la Botoșani nu este floare la ureche pentru nicio echipă din Liga 1, iar Universitatea Craiova poate depune mărurie în acest sens.

FC Botoșani – Universitatea Craiova pe prima scenă a fotbalului de la noi s-a jucat prima dată în 2014, iar de atunci s-a disputat de 11 ori pe terenul gazdelor din această seară. 

În tur a fost 1-0 pentru echipa antrenată atunci de Mirel Rădoi, cu gol marcat în prelungiri. Iar oltenii au reușit să câștige un singur meci și au pierdut 8. În 2020, Bergodi l-a învins pe Marius Croitoru cu 2-0 în Moldova.

La modul general, statistica duelurilor consemnează 9 victorii ale oltenilor, iar pe vremea în care echipa era antrenată de Marius Croitoru, duelul dintre cele două grupări a depășit în câteva rânduri nivelul sportivității, însă a plăcut prin dârzenia de pe teren și prin numărul mare de goluri marcate.

În plus, pe banca celor două echipe sunt doi olteni, Flavius Stoican, respectiv Eugen Neagoe, iar rivalitățile se amplifică. De 11 zile, Neagoe nu le-a dat nicio zi liberă noilor săi fotbaliști și abia după partida de la Botoșani vor avea o zi fără antrenament.

  • O problemă importantă pentru echipa oaspete ar fi că Neagoe nu are voie să stea pe bancă pentru că plecarea sa de la U Cluj nu a fost încă ratificată de Comisiile FRF. Tocmai pentru a evita această situație, clujenii l-au instalat pe Ioan Ovidiu Sabău director tehnic și nu antrenor principal.
  • FC Botoșani – Universitatea Craiova, Live Video ora 20:00, Digi Sport 1. Abonații RCS-RDS pot viziona jocul pe aplicația Digi Sport și pe siteul digisport.ro

Moldovenii sunt pe loc de baraj, poziție cu care nu s-au mai confruntat în ultimii ani și tocmai de aceea trebuie să facă totul ca să câștige. Însă nici Craiova nu-și permite pași greșiți pentru a nu avea emoții cu calificarea în play-off.



Citește mai mult..