VIDEO | Un șofer și-a smuls actele din mașina Poliției



Șoferul cu mașină înmatriculată în Anglia a fost filmat când smulgea actele din mașina Poliției, pe autostrada A10. Acesta este cercetat pentru două infracțiuni pe lângă amenda de 10.000 de lei pe care trebuie să o plătească.


In articol:


Șoferul în vârstă de 39 de ani este din localitatea Cătanele, județul Argeș conducea o mașină înmatriculată în Anglia. Imaginile cu acesta au devenit virale pe internet iar cei care le-au văzut nu au înțeles de ce bărbatul nu a fost reținut pentru comportamentul pe care l-a avut.

Reprezentanții Sindicatului Europol au explicat printr-o postare pe Facebook cum a avut loc acțiunea dintre șoferul autoturismului și polițistul care se afla singur în mașină.

Explicația din partea reprezentanților Sindicatului Europol

„Dacă ajungi să conduci un autoturism de 100k euro cu număr de Anglia, nu îți oferă nici prioritate față de ceilalți participanți la trafic și nici nu trebuie să te dai la o parte pentru
că șoferul circulă în spatele tău. 

Colegul nostru, a observat comportamentul agresiv al șoferului unui bolid care credea că i se cuvine cel puțin o bandă din toată autostrada. Doar că, dacă românul nostru respectă orice regulă de circulație în Anglia, în România crede că e “mai superior” și poate face ce vrea.

După ce a fost oprit, evident că a refuzat să se legitimeze, văzând că polițistul este singur, și după ce i s-a adus la cunoștință că i se va suspenda dreptul de a conduce pe drumurile publice, a “declinat” contribuabilul.

Citește și: Femeie în stare gravă, după ce a fost lovită de tren la Azuga

S-a năpustit asupra polițistului ca să-și recupereze permisul de conducere, crezând că dreptul lui de a conduce pe drumurile publice este reprezentat de un “plastic”.

Fiind în imposibilitatea de a riposta, și de a folosit armamentul pentru această stare de fapt, colegul nostru a ales să plece, pentru a nu escalada conflictul.

Citește și: Gabriela Firea, reacție după ce o femeie a fost omorâtă de o haită de câini în Bucureşti, în timp ce alerga: „Actuala administraţie a Capitalei nu se preocupă”

La acest moment, șoferul nostru, care crede că a “izbândit” în fața “poliției rutiere”, este cercetat pentru cel puțin două fapte de natură penală: “sustragerea de înscrisuri” și “ultraj”, 257 alin. 1 și 4 rap. la art. 193 alin. 1 din C.pen. Pentru faptele de natură contravențională constatate înainte de a se comporta ca un gibon, va avea de plătit “decât” 9610 lei amendă. La 39 de ani, este chiar puțin având în vedere că are “câștiguri” de UK, cu mașină închiriată.

PS: Pentru cei care vor spune că trebuia să folosească armamentul, le spunem că pentru astfel de fapte legea din România îți INTERZICE să folosești arme letale”, au scris într-o postare pe Facebook reprezentații Sindicatului Europol.

Citește și: Bărbat dispărut într-un pârâu. Autorităţile îl caută de mai multe ore



Citește mai mult..