Alexi Pitu a fost luat prin surprindere de transferul la Bordeaux, dar anunță: ”Cred că pot să mă impun acolo”  • Bundesliga: MainzDortmund, miercuri, 19:30, DGS 1

  • Cupa Spaniei: BarcelonaSociedad, miercuri, 22:00, DGS 1

Pentru mutarea lui Alexi Pitu la Bordeaux, Farul Constanța va încasa aproximativ două milioane de euro.

Alexi Pitu, la plecarea în Franța: ”Am încredere în mine”

Înainte de a lua calea Franței, Alexi Pitu s-a declarat încrezător în șansele sale de reușită la gruparea care se luptă pentru promovarea în Ligue 1.

Sunt foarte fericit pentru acest transfer. Fac vizita medicală, apoi vom vedea. Am vorbit cu Mister după meciul cu CFR. Nu mă așteptam, a fost ceva din scurt. Nu a fost un target.

E un pas important, un campionat bun, o echipă de tradiție, sunt pregătit. Sunt pregătit pentru ce va urma. Mi-am luat rămas bun de la colegi. Nu știu franceză, știu engleză, dar învăț și franceză.

(n.r. Gică Hagi) Mi-a zis să am încredere în mine. Nu vreau să mă compar cu alți jucători. Sper să am evoluții cât mai bune, asta e important. Sunt optimist, cred în calitățile mele, cred că pot să mă impun acolo. Colegii mei au fost foarte fericiți.

Nu este un stres, am încredere în mine, am calități. Trebuie să joc la echipa de club, apoi mă gândesc și la națională”, a spus Alexi Pitu, la plecarea în Franța.

VIDEO cu interviul lui Alexi Pitu

Francezii, fascinați de incursiunile lui Alexi Pitu

Cotidianul francez L’Equipe a anunțat și el transferul lui Pitu, dar a scos în evidență și aspectele care i-au convins pe șefii lui Bordeaux să-l transfere pe fotbalistul român.

Internaționalul român de tineret joacă pe postul de extremă stânga. În vârstă de 20 de ani, are o ușurință de a acționa în spații mici și capacitatea de a juca în adâncime, calități care au sedus conducerea lui Bordeaux. 

Se așteaptă ca el să semneze pentru patru ani și jumătate. Suma de transfer ar fi de două milioane de euro”, au scris francezii de la L’Equipe.

Giovanni Becali: ”Am tratat cu Hagi toată noaptea”

Giovanni Becali a declarat că transferul se va realiza pentru aproximativ două milioane de euro, iar fotbalistul va primi un salariu lunar de 25.000 de euro, conform fanatik.ro.

Azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Girondins Bordeaux. Nu ştia nici musca, nicio albină şi vii tu cu telefonul ăsta, să îţi dau o veste în premieră. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00.

O echipă care a avut probleme financiare, care a avut o gaură de 80-90 de milioane de euro. O echipă emblematică din fotbalul francez. Sunt acum pe locul doi după Le Havre şi încearcă să reintre în Ligue 1, unde le-a fost locul întotdeauna.

Suma de transfer se învârte în jurul a două milioane de euro. O cifră rezonabilă pentru Gică Hagi. Acuma depinde de el, dacă se va integra, va avansa. Va fi un avantaj atât pentru echipa lui, cât şi pentru naţionala de tineret a României”, a declarat Giovanni Becali, pentru sursa citată, marți.

Dacă Bordeaux va promova în Ligue 1, contractul lui Alexi Pitu se va modifica semnificativ și va crește la 40.000 de euro lunar.

De-a lungul timpului, Gică Hagi a păstrat procente din jucătorii pe care i-a vândut în străinătate. Mai mult ca sigur așa se întâmplă și în cazul lui Alexi Pitu.

Etichete: girondins bordeaux , alexi pitu , transfer alexi pitu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinCitește mai mult..