O boală misterioasă a ucis 12 copii în Coasta de Fildeş. Micuții au intrat brusc în stare de rigiditate şi au început să vomite



Doisprezece copii au murit din cauza unei boli misterioase din decembrie într-un sat din centrul Coastei de Fildeş, potrivit unor surse locale, citate de AFP.

În Kpo-Kahankro, la câţiva kilometri de oraşul Bouaké, „au fost înregistrate şase decese în decembrie 2022, trei decese pe 20 ianuarie şi alte trei joi, ceea ce aduce numărul total de decese la doisprezece”, a declarat Paul Kouassi, presedintele unei asociaţii de tineret din sat.

„Vârsta victimelor variază între unu şi opt ani”, a adăugat el, precizând că victimele intră brusc în stare de rigiditate şi încep să vomite, scrie Agerpres.

François Kouakou Guié, un locuitor al satului care şi-a pierdut joi nepoata de 18 luni, le-a cerut autorităţilor să găsească „originea acestui rău” şi „să-i pună capăt”, confirmând bilanţul de 12 decese de la începutul lunii decembrie.

Doi miniştri au călătorit în sat în decembrie după primele decese, iar unii pacienţi au primit îngriji la Spitalul Universitar din Bouaké.

„Nu ştim ce se întâmplă. Guvernul a prelevat probe de la primele corpuri în decembrie şi încă aşteptam rezultatele. După cele trei decese de joi, pacienţi au fost din nou transferaţi la Spitalul Universitar din Bouaké”, a mai spus Kouassi.

Contactată telefonic, o sursă din spital, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a confirmat pentru AFP că mai mulţi copii bolnavi din acest sat au fost internaţi joi la spitalul din Bouaké.

Editor : A.P.



Citește mai mult..