FOTO. Imaginea virală cu o casă impresionantă din București, dar care nu există

[ad_1]

Inteligența artificială a reușit să cucerească, din nou, utilizatorii de Internet, dar și să îi păcălească. Imaginea unei clădiri cu o arhitectură impresionantă a fost repostată de zeci de mii de ori pe Twitter și prezentată ca fiind o casă de vis, din București, deși aceasta nu există.

În cele din urmă, adevărul a ieșit la iveală și a fost găsit inclusiv autorul imaginii realizate cu un program bazat pe inteligență artificială. Este vorba despre un fotograf care a postat pe Instagram o serie de imagini generate de computer cu clădiri în stilul Art Nouveau.

Nu se știe cum a ajuns una dintre acestea să fie „confundată” cu o clădire din Capitală, dar acest lucru readuce în discuție pericolele înlocuirii realității cu ajutorul inteligenței artificiale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În contextul în care deja celebrul ChatGPT este folosit în mai multe domenii face temele studenților, se discută deja despre reglementarea domeniului. O primă reacție oficială a venit de la un comisar european, care a precizat că este nevoie de norme clare pentru noua tehnologie.

Editor : M.B.

[ad_2]

Citește mai mult..