Patru persoane au fost arestate în Turcia pentru că au postat mesaje „provocatoare” despre cutremurPoliţia turcă a arestat patru persoane pentru mesaje „provocatoare” postate pe reţelele sociale în legătură cu seismul de luni, cu o magnitudine de 7,8, care a lovit sud-estul Turciei.

Seismul, urmat de replici puternice, a ucis mii de persoane în Turcia şi Siria, lăsând de asemenea în urmă mii de persoane rănite şi fără adăpost în contextul unor temperaturi extrem de scăzute.

Cele patru persoane au fost arestate după descoperirea de către poliţişti a unor conturi care distribuie „posturi provocatoare care urmăresc să producă teamă şi panică”, a precizat poliţia într-un comunicat, fără a detalia conţinutul mesajelor.

Conform poliţiei, continuă verificările pe reţelele sociale. Reţelele sociale din Turcia sunt pline de mesaje de la persoane care se plâng de lipsa eforturilor de salvare şi de căutare a victimelor în zonele lor, în special în provincia Hatay.

„Adresa şi informaţiile de localizare ale cetăţenilor care cer ajutorul sunt imediat verificate şi se realizează o coordonare”, se arată în comunicatul poliţiei, scrie Agerpres.

Turcia are din octombrie o lege privind dezinformarea care sancţionează cu până la trei ani de închisoare difuzarea de „ştiri false”. 

Editor : G.M.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.