Dezvoltatorul unui complex rezidenţial nou care s-a prăbuşit în Turcia a fost reţinut în timp ce încerca să fugă din ţară



Mehmet Yasar Coskun, un om de afaceri care a ridicat complexul rezidenţial Renaissance Residence, care s-a prăbuşit în timpul cutremurelor de luni, a fost reţinut de poliţiştii turci pe aeroportul din Istanbul, în timp ce încerca să plece în Muntenegru.

Reţinerea a fost făcută la ordinul procuraturii din districtul Gaziosmanpasa. Mehmet Yasar Coskun avea şi bani la el, suma fiind reţinută de poliţişti, scrie middleeasteye.net.

Complexul rezidenţial de 12 etaje, cu 250 de apartamente, finalizat în 2013, în Antakya, a fost promovat drept unul de lux, pentru construcţia căruia s-au respectat toate regulile de siguranţă în construcţie.

Însă complexul a fost complet distrus de cutremurele de luni.

Joi, ministrul Justiţiei din Turcia a anunţat că a fost iniţiată o anchetă cu privire la clădirile care s-au prăbuşit în timpul seismelor.

Ancheta va căuta să determine dacă dezvoltatorii clădirilor au respectat toate normele în vigoare.

„Cei care au dat dovadă de neglijenţă, care sunt responsabili de distrugerile de după cutremur vor fi identificaţi şi aduşi în faţa instanţei”, a declarat ministrul Bekir Bozdag.

Editor : D.R.



Citește mai mult..