Marcel Ciolacu, își exprimă nemulțumirea față de creșterea prețurilor polițelor RCA. Ce CONSECINȚE gravă prezice liderul PSD?

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor din România, a emis o primă reacție cu privire la scumpirea polițelor RCA. Acesta a declarat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), împreună cu Guvernul, vor lua decizii legate de această problemă şi vor încerca să ia cea mai bună decizie pentru populație.

Ciolacu a mai adăugat că, în contextul actual, vicepreşedintele ASF a solicitat să se întâlnească cu el, pentru a discuta despre subiectul scumpirii polițelor RCA. De asemenea, președintele ASF se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat despre majorarea cu 40% a prețului polițelor, Ciolacu a dat asigurări că Guvernul României va lua măsuri în cazul unor eventuale falimente sau pentru a ajuta companiile de asigurări să nu crească prețurile prea mult.

Liderul PSD a conchis că este convins că ASF şi Guvernul vor lua decizia cea mai bună pentru a stabiliza prețul polițelor RCA şi că, dacă este necesar, o eventuală decizie va fi transmisă Parlamentului prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă.

Este important de menționat că această problemă a scumpirii polițelor RCA a stârnit controverse în ultimele luni, piața asigurărilor înregistrând o creștere continuă a prețurilor. Cu toate acestea, companiile de asigurări susțin că majorarea prețurilor este necesară din cauza evoluțiilor negative din piața auto și a numărului mare de accidente rutiere.