Sorana Cîrstea obține o altă victorie la WTA Miami împotriva unei jucătoare care a câștigat Turneul Campioanelor.

Sorana Cîrstea a reușit să ofere o prestație excelentă în turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Miami, reușind să elimine pe Caroline Garcia. Cea de-a cincea favorită a turneului de tenis mondial nu a avut nicio șansă să o întoarcă pe Sorana, care a dominat tot meciul, înregistând scorul de 6-2, 6-3. Românca a dovedit tuturor că poate concura cu jucătoarele de top din circuit, fiindcă în ciuda faptului că Garcia este pe locul 4 mondial, Sorana a reușit să o învingă în mai puțin de două ore de joc.

Partida s-a jucat pe teren dur, iar Sorana a avut nevoie de doar o oră și 19 minute pentru a se impune în fața franțuzoaicei. Primul set al meciului a fost câștigat de Sorana, care a dominat jocul în toate compartimentele, iar spre sfârșitul setului a scăzut încă puțin ritmul. În setul al doilea, Garcia a părut că poate reveni, dar după ce scorul a ajuns la 3-3, Sorana și-a reafirmat superioritatea, iar sportiva din România s-a detașat imediat după.

Calificarea în turul al treilea a adus pentru Sorana Cîrstea un premiu de 55.770 de dolari și 65 de puncte WTA în ierarhia de simplu. România a mai avut două reprezentante pe tabloul feminin de simplu, însă Ana Bogdan și Irina Begu au fost eliminate în fazele anterioare ale turneului. Cu această victorie, Sorana și-a schimbat bilanțul împotriva Carolinei Garcia, scorul final devenind 2-2 după această partidă. Trebuie menționat totodată că jucătoarea noastră s-a impus în ultimul meci direct, acela de acum câteva zile, de la Indian Wells, când Sorana a câștigat cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5.

Iată și câteva informații utile despre turneul WTA Miami. Acesta are loc în perioada 21 martie – 2 aprilie, pe terenuri dure și face parte din categoria „WTA 1000”, premiile totale în valoare de $8.800.000. Pe tabloul principal se află 96 de jucătoare, iar campioana en-titre este Iga Swiatek. În turul al treilea de la WTA Miami, Sorana Cîrstea (74 WTA) o va întâlni pe Karolina Muchova (55 WTA).