Norvegia U20 triumfă categoric în meciul contra echipei U20 din România.

Echipa națională a României sub 20 de ani a suferit o înfrângere categorică în fața Norvegiei (4-0) în cadrul turneului amical Elite League U20. S-a jucat pe ØsterHus Arena din orașul Sandnes și meciul a fost rezolvat în doar 14 minute, deoarece colegii lui Daniel Pancu au primit trei goluri. Seedy Jatta, jucătorul celor de la Valerenga, a înscris două goluri (minutul 3 și minutele 12), iar Lasse Selvag Nordas (Bodo/Glimt) a marcat al treilea gol al norvegienilor în minutul 14. Scorul final a fost stabilit în minutul 89 de Petter Dahl (KFUM Oslo).

În meciul precedent, tricolorii au reușit o remiză încurajatoare împotriva naționalei sub 20 de ani a Portugaliei (1-1), dar în partida cu Norvegia au fost „ciuruiți”. Echipa de start a României a fost formată din următorii fotbaliști: Borbei (portar) – Oteliță, Ignat, Ilie-cpt., Buta, Amzăr – Perianu – Pandele, Bratu, Mogoș – Stoica. În timp ce rezervele au fost: Sava, Oncescu – Mitran, Bodișteanu, Cojocaru, Bani, Gergely, Finica, Voican, Pănoiu, Ciuciulete și Lazăr.

În ciuda eforturilor depuse, tricolorii nu au reușit să înscrie vreun gol în această partidă și au suferit o înfrângere grea. Cu toate acestea, selecționerul Daniel Pancu își va folosi această experiență pentru a lucra cu echipa sa și a găsi soluții pentru a îmbunătăți jocul lor.

În timp ce Norvegia a venit cu următorii fotbaliști: Thorkildsen (portar) – Jenssen-cpt., Østrøm, Løvik, Gulliksen, Nordås, Skaret, Therkelsen, Emilsen, Mvuka, Jatta, iar rezervele lor au fost: Tangvik, Oppsahl, Jørgensen, Holm, Aasgaard, Sjøvold, Fiabema și Dahl.

Selecționerul Mathias Haugaasen a reușit să obțină o victorie importantă pentru echipa sa, datorită unei jocuri bune și a colaborării între fotbaliști. Deși România a avut momente bune, adevărul este că Norvegia a fost superioară și a reușit să profite la maximum de oportunitățile sale pentru a învinge tricolorii.

În concluzie, această înfrângere neașteptată va fi o lecție importantă pentru echipa națională a României sub 20 de ani, care va trebui să învețe din greșeli și să se concentreze pe a obține performanțe mai bune în viitor. Cu un antrenor experimentat ca Daniel Pancu la cârmă, sunt sigur că tricolorii vor reuși să se dezvolte și să îmbunătățească jocul lor în timp.