O surpriză neașteptată a avut loc în Miami, când jucătorul favorit cu numărul cinci a fost scos din competiție.

Povestea lui Felix Auger-Aliassime la turneul ATP de la Miami s-a încheiat în turul trei, după o înfrângere în două seturi împotriva lui Francisco Cerundolo, cu scorul de 2-6, 5-7. Canadianul a fost învins de jucătorul argentinian (clasat pe locul 31 în ierarhia ATP) într-un meci care a durat o oră și 43 de minute.

Auger-Aliassime, antrenat de celebrul Toni Nadal, a cedat primul set cu ușurință, în doar 35 de minute, cu toate că a încercat să se impună pe teren. În cel de-al doilea set, disputa a fost mai echilibrată, însă canadianul nu a reușit să revină în meci, chiar dacă a dat dovadă de determinare și a revenit de la un scor de 2-4. La un moment dat, părea că Auger-Aliassime poate obține victoria, când a reușit să conducă cu 5-4, însă Cerundolo a avut o reacție excelentă și a luat setul și meciul.

Francisco Cerundolo, care va juca în optimi împotriva învingătorului din meciul dintre Lorenzo Sonego (59 ATP) și Frances Tiafoe (14 ATP), este în formă excelentă și a reușit să învingă un jucător cu o reputație foarte bună în tenisul mondial. În ceea ce-l privește pe Felix Auger-Aliassime, acesta trebuie să ia învățăminte din această înfrângere neașteptată și să se concentreze pe meciurile viitoare.

Turneul ATP de la Miami desfășurat pe terenuri de hard are o valoare totală a premiilor de 8,8 milioane de dolari, iar campionul en-titre și principalul favorit este Carlos Alcaraz. Până acum, acest turneu a oferit o mulțime de meciuri spectaculoase, iar fanii tenisului se așteaptă la multe surprize în continuare.