Rezultatele zilei: Preliminariile Euro 2024 – Succese importante pentru Anglia, Portugalia și Italia / Dublă realizată de Cristiano Ronaldo.

Duminica, a continuat primul turul de meciuri preliminare pentru Campionatul European de Fotbal Euro 2024. Favoritele Anglia, Italia si Portugalia au iesit pe teren ca favorite si s-au impus fara probleme in duelurile lor. Reputatia Islandei nu a fost de nerecunoscut, echipa a reusit sa se impuna cu 7-0 in fata Liechtenstein-ului, in timp ce Danemarca a suferit o infrangere surprinzatoare, fiind invinsa de Kazakhstan cu 3-2, dupa ce la pauza au condus cu 2-0.

Meciul dintre Anglia si Ucraina a avut loc in prima repriza si englezii au reusit sa puncteze in minutele 37 si 40, prin Harry Kane si Bukayo Saka, invingand cu scorul de 2-0. La fel de impresionanta a fost si Portugalia, care a oferit o demonstratie de forta in fata Luxemburgului, cu 4 goluri in doar 22 de minute. Cristiano Ronaldo a reusit sa marcheze de doua ori, in minutele 9 si 31, iar Joao Felix si Bernardo Silva au inscris in minutele 15 si 18, respectiv. Pe final, Otavio si Rafael Leao au si ei reusit sa inscrie, in minutul 77 si, respectiv, in minutul 89, dupa ce Rafael Leao ratase si un penalti. Italienii nu s-au chinuit prea mult in meciul impotriva Maltei, Mateo Retegui si Matteo Pessina inscriind in minutele 15 si, respectiv, 27.

Iata mai jos si rezultatele din prima runda de meciuri preliminare pentru Euro 2024:

– Kazakhstan 3-2 Danemarca
– Anglia 2-0 Ucraina
– Liechtenstein 0-7 Islanda
– Slovenia 2-0 San Marino
– Irlanda de Nord 0-1 Finlanda
– Luxemburg 0-6 Portugalia
– Malta 0-2 Italia
– Slovacia 2-0 Bosnia si Hertegovina

In ansamblu, a fost o prima serie de meciuri impresionanta, care nu a adus prea multe surprize majore. Insa, in fotbal, poate fi intotdeauna o zi surpriza pentru orice echipa.