Autobuzul de pelerini din Arabia Saudită a provocat moartea a 20 de persoane, conform presei de stat.

Un autobuz care transporta pelerini spre Mecca, în Arabia Saudită, a luat foc după ce a intrat în coliziune cu un vehicul pe un pod. Tragicul incident a avut loc luni și a provocat moartea a 20 de oameni și rănirea altor aproximativ 30 de persoane, potrivit declarațiilor televiziunii de stat saudite, citate de AFP.

Accidentul a avut loc în provincia sudică Asir și aduce în discuție provocările continue legate de siguranța transportului pelerinilor către cele două orașe sfinte ale Islamului, Mecca și Medina.

Evenimentul a avut loc în prima săptămână a lunii de post musulman Ramadan, când mulți musulmani vin să facă Umrah (pelerinaj scurt), cu câteva luni înainte de pelerinajul anual hajj.

Canalul de știri saudit Al-Ekhbariya a relatat faptul că numărul total al victimelor a fost de 20 de morți și aproximativ 29 de răniți, de diferite naționalități fără a oferi alte detalii. De asemenea, acesta a difuzat o serie de imagini în care se poate vedea un reporter care stă în fața resturilor arse ale autobuzului implicat în accident.

Transportul pelerinilor pe drumurile din Arabia Saudită poate fi extrem de periculos, mai ales în timpul pelerinajului hajj, când autobuzele pline de credincioși creează ambuteiaje interminabile. În octombrie 2019, un alt accident s-a petrecut în apropiere de Medina și s-a soldat cu moartea a 35 de străini și rănirea altor patru persoane în urma coliziunii dintre un autobuz și un alt vehicul greu.

Cu toate acestea, pelerinajele rămân o parte crucială a sectorului turismului în Arabia Saudită, de pe care liderii țării își doresc să își diversifice economia dependentă de combustibilii fosili.