În această săptămână, compania Disney va trece prin procesul de reduceri de personal, afectând până la 7.000 de angajați.

Disney va demara în această săptămână primele concedieri din cele trei runde planificate, acestea urmând a duce la eliminarea a aproximativ 7.000 de locuri de muncă. Directorul executiv al companiei, Bob Iger, a trimis un memoriu angajaților în care a explicat că restrângerea forței de muncă face parte dintr-un plan mai larg de reducere a cheltuielilor corporative și de stimulare a fluxului de numerar liber.

În luna trecută, Disney a anunțat că intenționează să reducă costurile cu 5,5 miliarde de dolari, inclusiv 3 miliarde de dolari în cheltuieli pentru conținut. Concedierile vizează în principal divizia de media și distribuție a companiei, parcuri și stațiuni și ESPN. Celelalte două runde de concedieri sunt planificate în aprilie și înaintea începerii verii, având ca scop atingerea obiectivului de 7.000 de locuri de muncă eliminate.

Disney urmează exemplul altor companii media tradiționale, cum ar fi Warner Bros. Discovery, care au decis să reducă locurile de muncă și cheltuielile. Cu toate acestea, afacerea de streaming a companiei, cu platformele Disney+, Hulu și ESPN+, se așteaptă să nu mai piardă bani începând din 2024. Acțiunile Disney au crescut cu aproximativ 8% în acest an, după o scădere cu 44% anul trecut.

Într-o notă către angajați, Bob Iger a explicat că ”am luat decizia dificilă de a reduce forța de muncă totală cu aproximativ 7.000 de locuri de muncă, ca parte a unei realinieri strategice a companiei, inclusiv măsuri importante de economisire a costurilor, necesare pentru a crea o abordare mai eficientă, coordonată și mai eficientă a afacerii noastre”.

Pentru angajații care nu sunt afectați de decizie, Iger a recunoscut că vor exista în continuare provocări. În ultimii ani, de când a revenit ca CEO, acesta a reorganizat compania și a admis că ar lua în considerare vânzarea platformei Hulu.
Disney va organiza adunarea anuală a acționarilor pe 3 aprilie.