În prezent, Apple Music Classical este accesibilă în întreaga lume. Aceasta oferă o colecție imensă de peste cinci milioane de piese.

Apple a lansat la nivel global noua sa aplicație Apple Music Classical, concepută pentru a facilita găsirea de muzică clasică, inclusiv orchestre, dirijori și interpreți. Aceasta cuprinde peste 5 milioane de piese care pot fi accesate din fila Listen Now (Ascultă acum), care are mai multe secțiuni, cum ar fi Composer Essentials, Instrument Playlists (Liste de redare pentru instrumente) și colecții care au fost create de experți. Ceea ce este cu totul nou la o aplicație de muzică clasică este faptul că are mii de albume exclusive care pot fi accesate dintr-o secțiune special dedicată acestora.

Inițial, aplicația ar fi trebuit să fie lansată la sfârșitul anului 2022, dar abia la începutul acestei luni Apple a anunțat o dată de lansare exactă, 28 martie. Utilizatorii care au deja un abonament Apple Music nu trebuie să mai plătească nimic pentru a avea acces la această aplicație.

Aspectul ecranului principal de acces al noii aplicații nu este cu mult diferit față de cea inițială, având elemente similare, cu excepția faptului că Apple Music Classical nu are o opțiune radio. Cu toate acestea, din aplicația principală Apple Music lipsesc câteva lucruri. Abonații la Apple Music Voice Plan nu pot folosi Classical, nu există încă o aplicație nativă pentru iPad și nu poți descărca muzică pentru a o asculta offline. Bara de navigare are doar patru butoane (Ascultă acum, Răsfoiește, Bibliotecă și Căutare), astfel că nu există o comandă rapidă Radio.

Această aplicație vine în întâmpinarea iubitorilor de muzică clasică, oferind o gamă largă de opțiuni, precum colecții create de experți, liste de redare pentru instrumente și mii de albume exclusive. De asemenea, utilizatorii pot accesa peste 5 milioane de piese de pe tab-ul Listen Now.

În perioada pandemiei, muzica a devenit mai importantă pentru oameni, aceștia ajungând să petreacă aproape o zi pe săptămână ascultând muzică, la nivel global. În acest sens, Apple Music Classical poate fi o sursă de relaxare și deconectare pentru toți cei pasionați de muzica clasică.

În concluzie, Apple Music Classical este o nouă aplicație lansată de Apple, disponibilă la nivel global, care cuprinde peste 5 milioane de piese, incluzând albume exclusive și liste de redare pentru instrumente, fiind menită să facă găsirea de muzică clasică mai ușoară pentru utilizatori. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să țină cont de limitările acestui nou serviciu, cum ar fi absența unui buton radio și faptul că nu poți descărca muzică pentru a o asculta offline.