Înregistrare video: Zelenski declară că am avut 400 de zile de luptă împotriva unei agresiuni la scară largă. Am parcurs o distanță enormă și Ucraina va ieși învingătoare.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre cele 400 de zile în care țara sa s-a apărat în fața agresiunii la scară largă, numind acest parcurs „colosal”. El a subliniat că ucrainenii își pregătesc următorii pași, iar Ucraina va câștiga această luptă pentru libertate, dreptate, umanitate și pacea meritate de oameni.

În mesajul său, Zelenski a amintit că Ucraina a trecut prin cele mai grele momente în acel februarie și a fost nevoie de un efort colosal pentru ca poporul să supraviețuiască și acestei ierni. Cu toate acestea, ucrainenii au depășit și primăvara trecută, care a schimbat cursul războiului în favoarea lor, iar vara și toamna trecute au dovedit că eliberarea din primăvară a regiunilor nordice nu a fost un accident.

Președintele a subliniat că lumea nu va uita eroismul ucrainenilor din bătăliile pentru Kiev și pentru regiunile Cernihiv și Sumî, recucerirea regiunilor Harkov, Herson și apărarea Bahmutului și a Donbasului în general. El a mai adăugat că se pregătesc pentru următorii pași și acțiunile curente, iar Ucraina va învinge pentru că are puterea de a face bine, iar toată lumea va fi de partea sa și o va ajuta.

Președintele a mulțumit tuturor celor din întreaga lume care stau alături de Ucraina și au aceleași convingeri puternice privind libertatea, dreptatea, umanitatea, respectul și pacea. De asemenea, a mulțumit și soldaților și marinarilor, sergenților ofițerilor și generalilor, precum și celor care ajută familiile celor uciși.

Zelenski a adăugat că Ucraina va câștiga pe front, în redresare și în restabilirea justiției și nu vor lăsa nicio urmă de Rusia pe pământul lor și niciun dușman nepedepsit. El a încheiat spunând că această zi a fost una activă pentru el și că următoarea zi va fi la fel, făcând totul pentru a aduce mai repede victoria și a mulțumi poporul ucrainean pentru ea.

În concluzie, președintele ucrainean a arătat că cele 400 de zile de luptă reprezintă o provocare imensă, dar că este hotărât să continue să lupte pentru libertatea și independența Ucrainei, iar poporul ucrainean este pregătit să facă orice sacrificiu necesar pentru aceste valori importante.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.