Amalia Enache a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență, fiind într-o stare în care credea că se confruntă cu o criză de infarct.

Prezentatoarea Știrilor ProTV, Amalia Enache, a fost operată de urgență datorită durerilor insuportabile din cauza unei crize de colecist. Ea a dat vestea că a fost operată ieri dimineață, după ce a fost preluată de medicul chirurg Cătălin Alius. După intervenția chirurgicală, Amalia a postat un mesaj pe contul ei de socializare, în care a mulțumit tuturor celor care i-au acordat ajutorul, inclusiv medicilor și asistenților de la spital, dar și celor de la Ambulanța București.

Colecistectomia este procedura chirurgicală care implică eliminarea veziculei biliare, organ care servește ca un rezervor al bilei produsă de ficat. Durerile de fiere sunt localizate sub coaste în partea dreaptă, iar calculii biliari, pietrele care se formează în vezica biliară, pot provoca dureri intense. Potrivit declarațiilor Amaliei, aceste dureri erau atât de atroce încât credea că face infarct.

În dimineața următoare după operație, Amalia posta pe site-ul său un mesaj în care mulțumea tuturor pentru încurajările și gândurile bune, iar zâmbetul de pe fața ei și buchetul mare de trandafiri pe care îl ținea în brațe erau un semn că se simte mult mai bine și că se pregătește să se întoarcă la casa ei alături de fiica ei Alma.

Încheind, durerile intense nu trebuie ignorate fiindcă pot semnala probleme medicale grave. Cu toate acestea, mulțumită intervenției unui medic specialist și a întregii echipe de medici și asistenți, Amalia Enache s-a recuperat frumos și sunt șanse mari să se întoarcă la munca ei în viitorul apropiat.