Angelique Kerber, câștigătoarea turneului de la Madrid

Petra Kvitova a reușit să câștige turneul de la Miami după o performanță excepțională și o finală în fața Elenei Rybakina. După ce învinge în semifinale pe Sorana Cîrstea, cea dublă campioană de la Wimbledon a învins-o pe Rybakina în două seturi, scorul fiind 7-6(14), 6-2. A fost o performanță foarte bună pentru Kvitova, clasată pe locul 12 în ierarhia WTA, care a reușit să obțină titlul.

Meciul a durat o oră și 42 de minute, iar Kvitova a avut un parcurs excepțional la turneu, ceea ce i-a permis să câștige titlul. Cele două jucătoare s-au luptat cu înverșunare în primul set, iar diferența s-a făcut la tie break. În actul secund, Kvitova a jucat mult mai degajată și a controlat cu ușurință disputa, reușind să ajungă rapid la scorul de 3-0. La 36 de minute de la începerea setului doi, Petra Kvitova a învins-o pe Rybakina și s-a încoronat campioană la Miami.

Kvitova este în formă excelentă, iar victoria sa la Miami este a 30-a din carieră și primul titlu al turneului pentru sportiva din Cehia. Acest succes este cu atât mai important cu cât a reușit să învingă și jucătoare foarte bune în drumul său spre titlu, ceea ce demonstrează încă o dată talentul și perseverența sa în acest sport.