Echipa Bayern Munchen a câștigat clar în partida „Der Klassiker” din Bundesliga.

Bayern Munchen a reușit să se întoarcă pe primul loc în clasamentul Bundesliga. De-a lungul ultimelor 10 sezoane, Bayern a dominat liga germană, iar astăzi nu a făcut altceva decât să se distreze într-un meci cu rivalii de la Borussia Dortmund, pe care i-a învins cu ușurință cu scorul de 4-2.

La acest meci, debutantul în calitate de antrenor al celor de la Bayern, Thomas Tuchel, nu a întâmpinat nicio problemă majoră pentru a-și conduce echipa la victorie. Bayern a dominat cu desăvârșire partea întâi a meciului și și-a asigurat două goluri în primele 23 de minute. Prima reușită a venit din pasarea excelentă a lui Dayot Upamecano, care a lansat mingea de la distanță de centrul terenului și a ajuns în poarta Borussiei. Portarul Kobel a încercat să oprească golul, dar a dat pe lângă balon, iar acesta s-a înscris în plasă. Al doilea gol a fost marcat de Thomas Muller, la scurt timp după ce Bayern a beneficiat de o lovitură de colț în minutul 18. Muller a executat fără probleme și a majorat scorul la 2-0.

Nici măcar o respingere greșită a lui Kobel în minutul 23 nu a împiedicat Bayern să își continue show-ul, Muller reușind să înscrie pentru a doua oară în acest meci și majorând scorul la 3-0 în favoarea campionilor Germaniei. În cea de-a doua repriză, Bayern și-a continuat jocul dominant și a mai înscris un gol prin Kingsley Coman, care a concluzionat o pasă excelentă venită de la Sane în minutul 51.

Emre Can a reușit să majoreze scorul pentru Borussia Dortmund, prin transformarea unei lovituri de la 11 metri în minutul 72, însă acesta a fost doar un gol de onoare, deoarece Malen a marcat un gol în ultimul minut al jocului, stabilind scorul final la 4-2 în favoarea lui Bayern. Astfel, Bayern și-a consolidat poziția de lider al clasamentului Bundesliga, acumulând 55 de puncte, iar Borussia Dortmund se află pe locul al doilea, cu 53 de puncte, la o diferență de doar două puncte.

Alți membri ai clasamentului sunt Union Berlin, pe locul al treilea, cu 51 de puncte, Freiburg, locul al patrulea, cu 47 de puncte, RB Leipzig, locul al cincilea, cu 45 de puncte și Eintracht Frankfurt, locul al șaselea, cu 41 de puncte.

Este clar că Bayern Munchen își dovedește încă o dată calitatea și capacitatea de a domina Bundesliga, iar acest meci cu rivalii de la Borussia Dortmund a fost lăsat plin de entuziasm și amuzament. Bayern a arătat o joc impresionant și și-a întărit poziția de lider al clasamentului, dând tuturor echipele rivală șansa de a încerca să se apropie de această putere a fotbalului.